Πολιτική

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
Κυβέρνηση: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr ότι ο πολιτικός χρόνος μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου θα κρίνει πολλά για το Μαξίμου.

Η διαδρομή ανάμεσα στο Ωσαννά και στο Σταύρωσων, είναι μια ανάσα. Όσο ο πολιτικός χρόνος μεταξύ του Ιανουαρίου και του Ιουνίου. «Αν και όλα θα έχουν κριθεί μέχρι το Πάσχα», διαβεβαίωνε σε στενό του φιλικό κύκλο, εις εκ των υψηλόβαθμων παραγόντων της κυβέρνησης.

Ο λόγος φυσικά για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Και αν αυτό ακούγεται παράδοξο εν μέσω πανδημίας και ειδικά την ημέρα που χτυπάει, ίσως το πιο κρίσιμο σχολικό κουδούνι, μια απλή παρατήρηση των γεγονότων, μπορεί να αποκαλύψει και το μέγεθος των συζητήσεων στα πολιτικά γραφεία των ηγεσιών αλλά και τη σοβαρότητα της όλης κατάστασης.

Ο Κυριακος Μητσοτάκης επιμένει: εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Μια πολιτική διάθεση, με την οποία πολλοί δεν διαφωνούν. Ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δυο χρόνια ακόμη με την ίδια κοινοβουλευτική ομάδα, δεν είναι κακό για κανέναν στη Κουμουνδούρου. Οι στενοί συνεργάτες, όμως του πρωθυπουργού, εξετάζουν όλα τα σενάρια. Αυτή είναι και μεταξύ άλλων, η δουλειά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες προσφάτως υπήρξε και εισήγηση για αιφνίδιες εκλογές μέσα στο Μάρτιο. Μια πρόταση που κατατέθηκε πριν από την άφιξη της Όμικρον. Αλλά σιγοψυθιρίστηκε και  όταν ενημερώθηκε το Μαξίμου πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές.

Η αρχή της νέας χρονιάς αποτελεί για τη κυβέρνηση το «έτος-αποκάλυψη». Ο κίνδυνος μεταξύ του «όλα ή τίποτα», είναι σαν τη ισορροπία τρόμου του ακροβάτη ανάμεσα σε δυο ουρανοξύστες στη Ν. Υόρκη. Τα σενάρια των εκλογών είναι υπαρκτά και οι ημερομηνίες συγκεκριμένες.  Ιούνιος, Οκτώβριος. Το επόμενο δίμηνο αποτελεί το βαρόμετρο, όχι της απόφασης αλλά της επιλογής της ημερομηνίας των εκλογών. Για τη κυβέρνηση τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Οι ανατιμήσεις ξεκινούν από σήμερα ουσιαστικά, οι φουσκωμένοι  λογαριασμοί θέλουν χρόνο για να μειωθούν και η όμικρον απειλεί πλέον κάθε ελληνική οικογένεια. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται μήπως τα σχολεία μετατραπούν σε κέντρα υπερμετάδοσης.

Και όλα αυτά την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση αναζητεί να βρει το δικό της Ωσαννά. Σαν να θεωρούν στη Κουμουνδούρου πως η σταύρωση είναι ένα θρησκευτικό γεγονός που δεν τους απασχολεί. Ο χρόνος είναι αμείλικτος και όλοι αντιλαμβάνονται πως η θεωρία του «ώριμου φρούτου», πέρασε ανεπιστρεπτί. Ο εγκλωβισμός του Αλέξη Τσίπρα, έχει μετατραπεί  σε πολιτικό γόρδιο δεσμό. Στο παιχνίδι έχει εισέλθει δυναμικά(;) ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το παζλ της εγχώριας πολιτικής αναζητά νέες διεξόδους στα κεντροαριστερά. Όπως και νέες μορφής οικονομικής ανάπτυξης.

Οι καιροί ου μενετοί…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments