Ελλάδα

Κακοκαιρία Διομήδης: Προληπτική έκκενωση για δύο χωριά στο Δήμο Παλαμά

Κακοκαιρία Διομήδης: Προληπτική έκκενωση για δύο χωριά στο Δήμο Παλαμά
Κακοκαιρία Διομήδης: Ο Δήμαρχος Παλαμά προχώρησε σε προληπτική εκκένωση δύο χωριών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η κακοκαιρία Διομήδης ήδη πλήττει περιοχές σε διάφορα σημεία της χώρας. Μάλιστα, κάποιοι δήμοι έχουν ανακοινώσει το κλείσιμο των σχολείων τους για σήμερα, ενώ ο Ευθύμης Λέκκας προειδοποιεί πως πρόκειται να προκληθούν διάφορα προβλήματα.

Ήδη στον Δήμο Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοσκινάς και Ψαθοχώρα. Η εντολή εκκένωσης δόθηκε καθώς λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδης» έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Eιδήσεων ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το πρωί η στάθμη του ποταμού Καλέντζη έχει υποχωρήσει.

Τι ανέφερε για την κακοκαιρία ο Ευθύμης Λέκκας

«Είναι συσσωρευμένα τα φαινόμενα σε όλο τον ελλαδικό χώρο, έχουμε τη διαχείριση πολλαπλών κρίσεων. Όλο το επιχειρησιακό σύστημα δοκιμάζεται. Ο Διομήδης χτύπησε τη Μαγνησία, πέρασε από τη Λάρισα, είχα πρόβλημα στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, αλλά ευτυχώς εκεί άρχισαν οι χιονοπτώσεις, και έτσι μειώθηκε η βροχή. Σταθήκαμε τυχεροί. Στη Μαγνησία τα προβλήματα εντοπίζονται στο Πήλιο. Μεγάλο είναι το πρόβλημα και στα Φάρσαλα», είπε ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στο MEGA.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή

«Στην Εύβοια τα καμένα είναι στο βορειότερο κομμάτι, που δεν έχει πολλές βροχές. Το ανατολικό κομμάτι δέχεται βροχοπτώσεις. Εκεί πρέπει να υπάρχει προσοχή για κατολισθήσεις», τόνισε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, στη Φλώρινα η χιονόπτωση συνεχίζεται, με το χιόνι να φτάνει ακόμα και τα 30 εκατοστά στο κέντρο της πόλης. Εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Η ολισθηρότητα του εδάφους είναι μεγάλη, ενώ η θερμοκρασία νωρίς το πρωί ήταν στους -2 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments