Διεθνή

Rolls Royce: Ο CEO της εταιρείας λέει ότι οι θάνατοι λόγω Covid βοήθησαν τις πωλήσεις: «Η ζωή είναι μικρή»

Rolls Royce: Ο CEO της εταιρείας λέει ότι οι θάνατοι λόγω Covid βοήθησαν τις πωλήσεις: «Η ζωή είναι μικρή»
Rolls Royce: Πούλησε 5.586 οχήματα το 2021, σημειώνοντας αύξηση 49% από το 2020 ένα μεγάλο ρεκόρ για την εταιρεία παγκοσμίως.

«Πολλοί είδαν ανθρώπους γύρω τους να πεθαίνουν από κορωνοϊό, αυτό τους κάνει να πιστεύουν ότι η ζωή μπορεί να είναι σύντομη και καλύτερα να ζεις τώρα παρά να το αναβάλεις για αργότερα», δήλωσε ο Torsten Müller-Otvös, σύμφωνα με τους Financial Times.«Επίσης βοήθησε πολύ τις πωλήσεις της Rolls Royce”, πρόσθεσε ο CEO της Rolls Royce για τις αυξήσεις πωλήσεων των αυτοκινήτων.  Rolls Royce

Το κόστος μιας Rolls-Royce Ghost του 2021 είχε τιμή εκκίνησης  από 314.000 δολάρια

Μέχρι την Τρίτη, τουλάχιστον 5.495.238 άνθρωποι παγκοσμίως είχαν πεθάνει λόγω κορωνοϊού σύμφωνα με πληροφορίες από τους New York Times, ενώ πάνω από 839.308 βρίσκονταν στις ΗΠΑ. Ο Müller-Otvös έκανε δηλώσεις  μετά τα νέα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Rolls Royce, αφού σύμφωνα με τους Financial Times, πούλησε 5.586 οχήματα το 2021, σημειώνοντας αύξηση 49% από το 2020.

Το κόστος μιας Rolls-Royce Ghost του 2021 είχε τιμή εκκίνησης  από 314.000 δολάρια, ενώ το πιο ακριβό μοντέλο της, το 2022 Phantom, κοστίζει περίπου  460.000 δολάρια, σύμφωνα με το Car & Driver. Η πιο σύγχρονη Rolls-Royce που είναι πιο πιθανό να δουν οι Αμερικανοί στους δρόμους, ένα SUV που ονομάζεται Cullinan, ξεκινά από 336.000 δολάρια. Τόσο το Cullinan όσο και το νέο Ghost ηγήθηκαν του άλματος πωλήσεων το 2021, ανέφεραν οι Financial Times.

Ποιος καταναλωτής αγοράζει, όμως, οχήματα που κοστίζουν όσο μια βίλα; Η Rolls Royce απαντά ότι ο μέσος πελάτης της είναι περίπου 43 ετών. Κίνα και Αμερική αποτελούσαν το 30% των πωλήσεων το 2021, η Ευρώπη αντιπροσώπευε το 20% και η Μέση Ανατολή το 10%.  Rolls Royce

«Όλες οι αγορές ανθούν παγκοσμίως», δήλωσε ο Müller-Otvös.

Αν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πληγεί από μια παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, η Rolls Royce τα κατάφερε επειδή δεν κατασκευάζει τόσα οχήματα όπως οι Toyota και GM ενώ η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, BMW, βοήθησε στην εξασφάλιση αρκετών τσιπ για να ανταποκριθεί στη ζήτηση για μοντέλα Rolls Royce. «Παλέψαμε σκληρά για να πάρουμε τα τσιπ που χρειαζόμασταν για όλα τα αυτοκίνητα», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments