Οικονομία

Μέτρα στήριξης Μητσοτάκης: Σε αναστολή το 25% των εργαζομένων της εστίασης για δύο εβδομάδες

Μέτρα στήριξης Μητσοτάκης: Σε αναστολή το 25% των εργαζομένων της εστίασης για δύο εβδομάδες
Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων 2022: Αύριο θα ανακοινωθεί νέο πλαίσιο στήριξης για τις επιχειρήσεις προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

Αύριο θα ανακοινωθεί νέο πλαίσιο στήριξης για τις επιχειρήσεις προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το κ. Νίκο Χατζηνικολάου. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «Θα ανακοινώσουμε ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε κλάδους που έχουν πληγεί από αυτό που έχει συμβεί από την πρωτοχρονιά και μετά. Συγκεκριμένα αναφέρομαι προφανώς και στον κλάδο του πολιτισμού αλλά και στον κλάδο της εστίασης. Θα δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις για δύο εβδομάδες να βάλουν το 25% των εργαζόμενων τους σε αναστολή», σημειώνοντας ότι εκεί θα υπάρξει κρατική παρέμβαση.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού

Μέτρα στήριξης Μητσοτάκης: Θέλουμε η ανεργία να γίνει μονοψήφια

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για το θέμα της ανεργίας ότι η Ελλάδα κατέχει τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη ακόμη και από την Ισπανία και απάντησε πως θέλουμε η ανεργία να γίνει μονοψήφια.

Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά πως από το 17% έχει πέσει στο 13% ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιουργήθηκαν 50.000 θέσεις εργασίας.

Για το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε τη δημιουργία 80.000 νέων θέσεων εργασίας ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο πρόγραμμα “Πρώτο ένσημο”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments