Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: Σταθεροποιείται η πανδημία γρηγορότερα από ό,τι περιμέναμε

Παπαευαγγέλου: Σταθεροποιείται η πανδημία γρηγορότερα από ό,τι περιμέναμε
Παπαευαγγέλου: Η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας αναφέρει ότι σταθεροποιείται η πανδημία πιο γρήγορα από όσο ανέμεναν οι ειδικοί.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε σχετικά με σταθεροποίηση της πανδημίας. Η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι αν και τα κρούσματα βρίσκονται ακόμα σε υψηλότερα επίπεδα, η Όμικρον δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, ενώ η Επιτροπή εξετάζει τα μέτρα.

«Βλέπουμε μια σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση της πανδημίας πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε. Αυτό συνέβη γιατί η κοινωνία αισθάνθηκε τη διασπορά του ιού και ο καθένας από εμάς βοήθησε στον περιορισμό της έξαρσης», είπε από τη μεριά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια λοιμωξιολογίας.

“Την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν ώρα για μήνυμα χαλάρωσης”

«Μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει η διάγνωση των χιλιάδων παιδιών. Ήταν σε ασυμπτωματική φάση άρα οι γονείς έβλεπαν ένα υγιές παιδί που θα διέδιδε τη νόσο. Το αυξημένο testing συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα».

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η Επιτροπή εξετάζει βδομάδα με την βδομάδα τα μέτρα για την πανδημία. «Την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν ώρα για μήνυμα χαλάρωσης. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε πολλές χιλιάδες ενεργά κρούσματα».

Σχετικά με το πρωτόκολλο στα σχολεία

Σχετικά με το πρωτόκολλο του 50% + 1 για τα σχολεία, η καθηγήτρια σημείωσε ότι μέλημα της Επιτροπής ήταν το αυξημένο testing. «Εμείς σαν υγειονομικοί δε μας ενδιέφερε το 50% + 1. Εμείς πήραμε απόφαση να θεσπίσουμε το εκτεταμένο testing», επισήμανε, τονίζοντας ότι «η επιστημονική κοινότητα είναι εμφατικά υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών».

Για κενά στα σχολεία και δυσανάλογο βάρος στους εκπαιδευτικούς, έκανε λόγο από τη μεριά του ο Θανάσης Κικίνης, πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. «Θέσαμε ένα ζήτημα που χαρακτήρισε τη λειτουργία των σχολείων αυτήν την εβδομάδα, τη νόσηση των εκπαιδευτικών».

Ο κ. Κικίνης σημείωσε ότι η συζήτηση για προσλήψεις εκπαιδευτικών έγινε με καθυστέρηση, κάνοντας λόγο για «δραματική εικόνα». «Είμαστε υπέρ των ανοιχτών των σχολείων αλλά θα πρέπει να λειτουργούν με όρους που διασφαλίζουν την υγεία όλων». «Έχουν αναλάβει πάνω από 2.000 αναπληρωτές και μένουν άλλοι 3.000 που εντός της εβδομάδας θα πάνε στις θέσεις τους», είπε από τη μεριά της η Ζέττα Μακρή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments