Αθλητισμός

Δεκαήμερο που βγάζει Πρωταθλητή στην Ιταλία

Δεκαήμερο που βγάζει Πρωταθλητή στην Ιταλία
Γιουβέντους εκτός και Μίλαν εκτός σε ένα δεκαήμερο που βγάζει πρωταθλητή στην Ιταλία

Ελάχιστοι θεωρούσαν, στην αρχή της σεζόν, πως η Μίλαν με το υπάρχον ρόστερ μπορεί να κοντράρει την πρωταθλήτρια Ίντερ. Με τρεις αγώνες σήμερα στο πρόγραμμα της Serie A, η Μίλαν μπορεί ακόμα να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση και τολμά να ονειρεύεται τίτλο έπειτα από 11 χρόνια. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αφού έρχεται βαρύ πρόγραμμα. Γιουβέντους εκτός και Μίλαν εκτός σε ένα δεκαήμερο που βγάζει πρωταθλητή στην Ιταλία.

Η Μίλαν υποδέχεται απόψε τη Σπέτσια στο Σαν Σίρο. Έχει σημαντικά προβλήματα στα χαφ, αλλά με έναν πολύ φορμαρισμένο Λεάο και τον γερόλυκο Ζλάταν στην κορυφή, είναι σχεδόν υποχρεωμένη να πάρει τη νίκη κόντρα σε μία βελτιωμένη Σπέτσια (δύο σερί εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Νάπολι και Τζένοα), αλλά σαφώς υποδεέστερη ποιοτικά.

Κοντά στην κορυφή θέλει να παραμείνει και η Νάπολι. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει σημαντικές επιστροφές, αφού ο Μάριο Ρούι, ο Ζιελίνσκι, αλλά και ο Οσίμεν μπήκαν στην αποστολή για το εκτός έδρας ματς με την Μπολόνια. Σε περίπτωση που οι Ναπολιτάνοι πάρουν τη νίκη, θα πλησιάσουν στους τέσσερις βαθμούς την Ιντερ, έστω και με ματς περισσότερο.

Το καθοριστικό πρόγραμμα της Μίλαν

Ολα αυτά είναι, βεβαίως, λόγια. Ό,τι κι αν συμβεί στους σημερινούς αγώνες στην Ιταλία, το πρωτάθλημα θα καθοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις δύο επόμενες αγωνιστικές. Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, η Μίλαν υποδέχεται την αναγεννημένη Γιουβέντους, η οποία έχει για τα καλά αφήσει πίσω της το κάκιστο ξεκίνημα και δείχνει πως θα προσπαθήσει να κυνηγήσει τον τίτλο (ή έστω τη δεύτερη θέση) μέχρι τέλους. Και τα δύσκολα δεν σταματάνε εκεί. Αμέσως την επόμενη αγωνιστική, στις 6 Φλεβάρη, η Μίλαν κοντράρεται, ως τυπικά φιλοξενούμενη, με την Ίντερ.

O Στέφανο Πιόλι, προπονητής της Μίλαν, έθεσε ως στόχο τους εννέα βαθμούς στα επόμενα τρία παιχνίδια, όμως είναι προφανές πως θα ήταν πολύ ικανοποιημένος με τους 7, ή ακόμα και με τους 5, αφού η ομάδα του θα έβγαινε αήττητη από ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα. Και θα είναι η πρώτη που αφήνει πίσω της τα μεγάλα ντέρμπι.

Κι αυτό γιατί το διήμερο 12-13 Φεβρουαρίου, όταν η Μίλαν θα έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στην Σαμπντόρια, οι υπόλοιποι τέσσερις της πρώτης πεντάδας θα κοντράρονται μεταξύ τους. Νάπολι – Ίντερ στο Νότο, Αταλάντα – Γιουβέντους στο Μπέργκαμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments