Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης νέα μέτρα: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις

Άδωνις Γεωργιάδης νέα μέτρα: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις
Άδωνις Γεωργιάδης νέα μέτρα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στήριξης άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στήριξης άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αρμόδιος υπουργός ξεκαθάρισε πως αν χρειαστούν περισσότερες παρεμβάσεις για τη στήριξη της οικονομίας, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτές. Μιλώντας στον ρ/σ Real 97,8, επισήμανε ότι «Το 2021 έκλεισε με την Ελλάδα να είναι από τις τελευταίες σε πληθωρισμό χώρες της ευρωζώνης. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση και η εσωτερική μας αγορά έκανε την δουλειά της».

Άδωνις Γεωργιάδης νέα μέτρα: Αν χρειαστούν και περαιτέρω παρεμβάσεις θα τις κάνουμε

«Κάποιες αυξήσεις θα υπάρξουν, εμείς ανακοινώσαμε ένα συνολικό πακέτο μέτρων για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και εργαζομένους μέσα σε αυτή την δυσκολία, έχουμε συνεχείς συναντήσεις με τους παράγοντες της αγοράς. Θα δούμε τι άλλα μέτρα μπορούμε να πάρουμε. Παραδείγματος χάριν η επιδότηση στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις που ήδη λάβαμε συμβάλλει στο να συγκρατήσουμε την άνοδο των τιμών» περιέγραψε, ενώ υπογράμμισε ότι «Αν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις θα τις κάνουμε».

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον ΦΠΑ τόνισε ότι «επειδή από μία δική μου δήλωση προκλήθηκε όλος αυτός ο ‘’μύλος’’, θέλω πάντα να αναλαμβάνω την ευθύνη των λεγομένων μου, ρωτήθηκα από έναν συνάδελφό σας αν εξετάζεται. Και απάντησα εξετάζεται. Το εξετάζεται εξελίχθηκε από ορισμένους σε μια ειλημμένη κυβερνητική απόφαση. Προφανώς δεν είναι ειλημμένη κυβερνητική απόφαση. Εξετάστηκε ως σενάριο, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, αλλά αυτή τη στιγμή έχει απορριφθεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments