Πολιτική

Παύλος Πολάκης: Κόκκινο πανί για τη ΝΔ, τροχοπέδη για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Παύλος Πολάκης: Κόκκινο πανί για τη ΝΔ, τροχοπέδη για τον ΣΥΡΙΖΑ;
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για τον Παύλο Πολάκη που προκαλεί κυματισμούς στο πολιτικό σκηνικό με κάθε του κίνηση

Ένας βουλευτής που, όπως λέγεται διαθέτει μεγάλη δεξαμενή ψήφων προκαλεί σε κάθε κίνηση του, πολιτική σύγκρουση.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που εντός του ΣΥΡΙΖΑ ζητήθηκε η αποπομπή του, με πρόσφατη την οξεία επίθεση που εξεπέλυσε εναντίον του Ανδρέα Ξανθού. Δεν είναι λίγοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ που και χθες δυσφορούσαν για το νέο «χτύπημα».

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχθεί  εισηγήσεις για τη διαγραφή του ή για τη «συνέτιση» του. Ο πρόεδρος του κόμματος το έκανε πριν την ΔΕΘ, όταν του ζήτησε να προχωρήσει άμεσα σε εμβολιασμό αλλιώς «θα υπάρξει θέμα με τη παρουσία σου στη Θεσσαλονίκη». Όπερ και εγένετο.

Είναι αλήθεια, λένε πολιτικοί κύκλοι, πως αν ο Αλέξης Τσίπρας προχωρούσε τώρα σε διαγραφή του κρητικού βουλευτή, η ΝΔ θα έχανε ένα μεγάλο μέρος των επικοινωνιακών επιθέσεων προς το ΣΥΡΙΖΑ. «Δηλαδή ο Παύλος Πολάκης ελέγχει το πολιτικό σύστημα της χώρας;», αναρωτιόταν στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας «γιατί αν είναι έτσι κάτι πάει λάθος στο βασίλειο της πολιτικής Δανιμαρκίας».

Είναι γεγονός πως η ΝΔ έχει ενισχύσει το οπλοστάσιο της με στόχο τον Πολάκη. Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Άδωνη Γεωργιάδη ή με άλλους βουλευτές, όπως τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, με τις γνωστές ακροδεξιές κορώνες του.

«Η ΝΔ, όμως», λέει υπουργός «τόλμησε και τον απέπεμψε εκ της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Το ίδιο δεν παρατηρείται στον ΣΥΡΙΖΑ». Η Κουμουνδούρου από τη πλευρά της δεν δείχνει κάτι ανάλογο, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της. Αλλά ακόμη και αν συνέβαινε θα άλλαζε το, κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση έρχεται από μέλη του κόμματος που εκτιμούν πως η «εικόνα  μιας σύγχρονης αριστεράς που θέλει να ανοιχτεί προς το κέντρο δεν έχει ανάγκη Πολάκηδες. Ακόμη και αν σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχει και δίκιο».

Έχει τη δυνατότητα ο Πολακης να εμποδίζει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο και τη σοσιαλοδημοκρατία; Δεν είναι λίγα εκείνα τα μέλη του κόμματος και στη Κρήτη που το πιστεύουν. Υπενθυμίζοντας τις μεγάλες συγκρούσεις στο υπουργείο Υγείας ανάμεσα στον ίδιον και τον Ανδρέα Ξανθό. Μια σύγκρουση που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και δεν «κατέρχονται στην ίδια εκλογική περιφέρεια», σημείωνε με νόημα υψηλόβαθμος παράγοντας της Κουμουνδούρου.

Μήπως τελικά ο Παύλος Πολάκης έχει κουράσει εχθρούς και φίλους ή έχουμε ακόμη ανάγκη τέτοια πολιτική; Παλαιότερα όταν για υπουργό του Ανδρέα Παπανδρέου υπήρχαν ανάλογες αντιδράσεις και του ζητούσαν να προχωρήσει στη διαγραφή του, η απάντηση έγινε ιστορική: «καλύτερα να βρίζει μέσα παρά έξω». Οχι ακριβώς με αυτό το ρήμα…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments