Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Χρήστος Σταϊκούρας: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων
Χρήστος Σταϊκούρας: Για μια σειρά θεμάτων όπως η έξοδος της χώρας στις αγορές, ο πληθωρισμός, τα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και άλλα ζητήματα αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Για μια σειρά θεμάτων όπως η έξοδος της χώρας στις αγορές, ο πληθωρισμός, τα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και άλλα ζητήματα αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει γρήγορά αντανακλαστικά και θα συνεχίσει να πράττει το ίδιο εφόσον οι συνθήκες το επιτάσσουν, ανέφερε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας πριν από λίγο στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, αναφερόμενος σε ενδεχόμενα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, απέναντι στην πανδημία και τον πληθωρισμό.

Κάθε απόφαση ωστόσο, όπως σημείωσε, θα πρέπει να λαμβάνεται με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και της οικονομίας. Και σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι η Ελλάδα έχει υψηλό πρωτογενές έλλειμμα, δεν διαθέτει επενδυτική αξιολόγηση, ενώ είναι ακόμη σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Χρήστος Σταϊκούρας: Τι ανέφερε για το ΦΠΑ

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ σε κάποια αγαθά, τόνισε ότι είναι υψηλό το δημοσιονομικό κόστος για κάτι τέτοιο και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «σε ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ μόνο στο ψωμί, το κόστος ανέρχεται σε 140 εκατ. τον χρόνο».

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί» συμπέρανε. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο, να ανοίξει ξανά η συζήτηση εφόσον οι συνθήκες το επιβάλλουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments