Ελλάδα

Ο Άρειος Πάγος, ο Βαξεβάνης και η πολιτική αντιπαράθεση

Ο Άρειος Πάγος, ο Βαξεβάνης και η πολιτική αντιπαράθεση
Ηχηρή παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου χθες

Στη προσπάθεια να εργαλειοποιήσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ την κλήση σε απολογία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου χθες παρενέβη προκειμένου να ξεκαθαρίσει πως η δικαιοσύνη πρέπει να μείνει έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις.

«Οι απαξιωτικές αναφορές στο έργο της Δικαιοσύνης οδηγούν σε εργαλειοποίησή της», υπογραμμίζε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου σε δήλωσή της.

«Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες», ανέφερε η κα Γεωργίου.

Η παρέμβαση της ανώτατης δικαστικής λειτουργού εκτιμάται ότι συνδέεται με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε δικαστικό επίπεδο στην πολύκροτη υπόθεση της Νοvartis και τις αλλεπάλληλες βολές που δέχονται οι δικαστικοί λειτουργοί για μια υπόθεση που είναι ανοιχτή και σε εξέλιξη.

Απολογία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου για την υπόθεση Novartis

Παρεμβάσεις Πολάκη

Οι παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη στο έργο της Δικαιοσύνης δεν είναι καινούριο φαινόμενο, άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει λόγο για τους αρμούς της εξουσίας τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ «την επόμενη φορά» θα πρέπει να ελέγξει. Επίσης κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις προαναγγελίες Παπαγγελόπουλου – Κοντονή έξω από το Μαξίμου για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», ούτε την επίσκεψη του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου «για να ενημερωθεί για την υπόθεση της Novartis» με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων.

Κι εδώ ακριβώς, έρχεται να παίξει τον ρόλο του ο Κώστας Βαξεβάνης καθώς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ο Βαξεβάνης κατηγορείται γιατί στήθηκε κατάθεση και όχι γιατί, όπως θέλει να πιστεύει ο ίδιος, «ενοχλεί». Η εφημερίδα δημοσίευσε μια κατάθεση η οποία δεν υπήρχε και στήθηκε μετά. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο.

Επιπλέον, σε μεγάλο βαθμό ισχύει το «δείξε μου ποιος σε στηρίζει για να σου πω ποιος είσαι».

Έξω από τον Άρειο Πάγο είχαν συγκεντρωθεί κατά κύριο λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τους Παύλο Πολάκη και τον επίσης κατηγορούμενο – για άλλη υπόθεση –  Νίκο Παππά, να αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα της καμπάνιας υπέρ του Κώστα Βεξαβάνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments