Οικονομία

Φορολοταρία αλλαγές: Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στα έπαθλα από 1.000 έως 100.000 ευρώ

Φορολοταρία αλλαγές: Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στα έπαθλα από 1.000 έως 100.000 ευρώ
Φορολοταρία αλλαγές: Αλλάζουν όλα στη φορολοταρία καθώς η ΑΑΔΕ θα τις διενεργεί διαφορετικά με τους τυχερούς να κερδίζουν από 1.000 έως 100.000 ευρώ.

Αλλάζουν όλα στη φορολοταρία καθώς η ΑΑΔΕ θα τις διενεργεί διαφορετικά με τους τυχερούς να κερδίζουν από 1.000 έως 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου θα διεξάγονται κατ’ έτος έως δώδεκα κληρώσεις σε μηνιαία βάση και μία σε ετήσια. Για τη συμμετοχή σε κάθε μηνιαία κλήρωση, λαμβάνονται υπόψη οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, για την αγορά αγαθών ή την λήψη υπηρεσιών, τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Φορολοταρία αλλαγές: Ποια τα έπαθλα

Κάθε μήνα, αντί να δίδονται 1 εκατ. ευρώ για 1.000 τυχερούς από 1.000 ευρώ, θα μοιράζονται 900.000 ευρώ σε 556 τυχερούς, ως εξής:

Σύμφωνα με την απόφαση κάθε μήνα, η φορολοταρία θα κληρώνει και μετά θα πληρώνει 556 τυχερούς λαχνούς ως εξής: 1 κερδίζει 50.000 ευρώ, 5 κερδίζουν 20.000 ευρώ,  50 κερδίζουν 5.000 ευρώ  και  500 κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

Μια φορά το χρόνο (δέκα μέρες πριν την πρωτοχρονιά) γίνεται μία «σούπερ» κλήρωση, όπου θα διανέμονται τα (100.000 ευρώ Χ 12 μήνες =) 1.200.000 ευρώ που εξοικονομήθηκαν συνολικά μέσα στη χρονιά, σε 12 υπερ-τυχερούς φορολογούμενους, που θα λαμβάνουν από 100.000 ευρώ έκαστος. Θα κληρώνονται επίσης και άλλοι λαχνοί για έπαθλο 1.000 ευρώ, από τυχόν αδιάθετο υπόλοιπο από προηγούμενες μηνιαίες κληρώσεις, του δωδεκαμήνου μεταξύ Σεπτεμβρίου – Αύγουστο κάθε έτους.

Φορολοταρία αλλαγές: Ποιοι συμμετέχουν στην κλήρωση

Στις δημόσιες κληρώσεις συμμετέχουν αυτόματα, με βάση τα στοιχεία που συλλέγει η φορολογική διοίκηση, τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής,
  • Έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής, εφόσον είναι υπόχρεοι
  • Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την εξαίρεσή τους από το πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων ή να αποποιηθούν έπαθλο που κέρδισαν σε συγκεκριμένη κλήρωση, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών της ΑΑΔΕ ([email protected]), η οποία πρέπει να περιλαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία μητρώου τους (ΑΦΜ – Ονοματεπώνυμο – Πατρώνυμο – Αριθμός Δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου – Ημερομηνία γέννησης – Διεύθυνση κατοικίας).
  • Οι πολίτες, με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων, νοείται ότι παρέχουν τη ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεσή τους στην επεξεργασία προσωπικών στοιχείων τους, με αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια της κλήρωσης, την ανάδειξη νικητών και τη διευθέτηση της απόδοσης των επάθλων, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα.
  • Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα διατηρούν τα δικαιώματα ενημέρωσης και πρόσβασης του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments