Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ετοιμάζει την ψηφιοποίηση των συστημάτων αδειοδότησης

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ετοιμάζει την ψηφιοποίηση των συστημάτων αδειοδότησης
Άδωνις Γεωργιάδης: Την ψηφιοποίηση των συστημάτων αδειοδότησης και ελέγχων ετοιμάζει η γενική γραμματεία Βιομηχανίας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Την ψηφιοποίηση των συστημάτων αδειοδότησης και ελέγχων ετοιμάζει η γενική γραμματεία Βιομηχανίας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην ομιλία του ο υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος, επεσήμανε: «Στην ουσία, η φιλοσοφία της μεταρρύθμισης συμπυκνώνεται στη μετατόπιση από τον εκ των προτέρων έλεγχο και την αδειοδότηση, στην καταρχήν ελεύθερη άσκηση δραστηριότητας και τον εκ των υστέρων έλεγχο, με βάση την εκτίμηση κινδύνου και την εισαγωγή και αξιοποίηση νέων διοικητικών εργαλείων -κυρίως αυτού της γνωστοποίησης – και των τεχνολογιών πληροφορικής με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

Η επιτυχία της εφαρμογής του νόμου αναφορικά με την εποπτεία των οικονομικών δραστηριοτήτων και προϊόντων, έγκειται στο γεγονός ότι στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω αποτελεσματικότερων ελέγχων, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και διευκολύνοντας την επιχειρηματικότητα μέσα από διαφανείς, λογικούς και προσβάσιμους κανόνες. Με την ανάπτυξη ενός προβλέψιμου συστήματος εφαρμογής θεσμικών ρυθμίσεων επιδιώκεται η διαφάνεια και η αποτελεσματικότερη υλοποίηση των ελέγχων των οικονομικών δραστηριοτήτων και προϊόντων με βάση τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την τυποποίηση και τη διαφάνεια των διαδικασιών ελέγχου.

Ο κ. Γεωργιάδης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση της εποπτείας του ν. 4512/2018, συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους για τη συνεπή και προσηλωμένη υλοποίηση της, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, και επιβεβαίωσε εμφατικά την πολιτική δέσμευση συνέχισης και περαιτέρω εμβάθυνσής της και σε άλλα πεδία εποπτείας. Παράλληλα, προανήγγειλε την ψηφιοποίηση των συστημάτων αδειοδότησης και ελέγχων που ετοιμάζει η γενική γραμματεία Βιομηχανίας, καθιστώντας τη χώρα μας τόπο επιχειρηματικής εξέλιξης, επενδυτικής ανάπτυξης και οικονομικής σταθερότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments