Οικονομία

Κωστής Χατζηδάκης: Τον Απρίλιο η απόφαση για το ύψος του κατώτατου μισθού

Κωστής Χατζηδάκης: Τον Απρίλιο η απόφαση για το ύψος του κατώτατου μισθού
Κωστής Χατζηδάκης: Για τις συντάξεις, τον ΕΦΚΑ, τον κατώτατο μισθό και άλλα θέματα μίλησε το Σάββατο ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Για τις συντάξεις, τον ΕΦΚΑ, τον κατώτατο μισθό και άλλα θέματα μίλησε το Σάββατο ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στον κατώτατο μισθό λέγοντας ότι τον Απρίλιο θα αποφασιστεί το ύψος της επιδότησης. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ο ΕΦΚΑ θα έχουν κλείσει όλες τις εκκρεμείς συντάξεις από το 2018 και πριν, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι υποθέσεις που εκκρεμούν πριν το 2019, τόνισε στο ΣΚΑΙ ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Κωστής Χατζηδάκης: Για τις εκκρεμείς συντάξεις

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι την περασμένη χρονιά δοθήκαν 225 χιλ. εκκρεμείς συντάξεις, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το 2019 είχαν δοθεί 123.000 χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις. Μάλιστα προανήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες θα τεθούν σε εφαρμογή – μέσω του συστήματος Άτλας – η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων αναπηρίας και η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων μισθωτών ιδιωτικού τομέα.

Κωστής Χατζηδάκης: Για τον ΕΦΚΑ και το 1555

Αναφερόμενος στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ δήλωσε ότι από τις αρχές Αύγουστου έχουν καταγραφεί πάνω από 1 εκατομμύριο απαντημένες κλήσεις. Ο κ Χατζηδάκης προανήγγειλε επίσης μονάδα εσωτερικών ελέγχων στον ΕΦΚΑ με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό, που θα ελέγχει ουσιαστικά τις καταγγελίες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά έχουμε 1200 εκκρεμείς καταγγελίες, κάτι που δεν είναι νοητό.

Για τον κατώτατο μισθό

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, δήλωσε ότι στο υπουργικό συμβούλιο στο τέλος Απριλίου θα ληφθεί η απόφαση για το ύψος της αύξησης. Σημείωσε ότι πέρυσι έγινε μια μικρή συμβολική αύξηση και τώρα που η οικονομία μπήκε σε τροχιά ανάκαμψης, αυτό θα έχει αντανάκλαση στις τσέπες των εργαζομένων. Ο υπουργός τόνισε πάντως ότι ήδη από την αρχή της διακυβέρνησης της ΝΔ με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, όσοι λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό λαμβάνουν 305-533 περισσότερα ευρώ ετησίως, κάτι που σημαίνει 4-5,5% αύξηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments