Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πρώτο σε απόδοση στην Ευρώπη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πρώτο σε απόδοση στην Ευρώπη
Χρηματιστήριο Αθηνών: Πρώτο σε απόδοση στην Ευρώπη αναδείχθηκε το χρηματιστήριο Αθηνών. Πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εκκίνηση για το 2022, μετά από πολύμηνη συσσώρευση σε στενό εύρος διακύμανσης.

Πρώτο σε απόδοση στην Ευρώπη αναδείχθηκε το χρηματιστήριο Αθηνών. Πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εκκίνηση για το 2022, μετά από πολύμηνη συσσώρευση σε στενό εύρος διακύμανσης.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να κλείσει την “ψαλίδα” με τα διεθνή χρηματιστήρια, μετά την υποαπόδοση του 2021, αλλά όπως επισημαίνουν οι αναλυτές απαιτείται προσοχή στις αναταράξεις που μπορούν να συνεχιστούν στις διεθνείς αγορές, κάτι που αποτυπώθηκε και στην πτώση της εγχώριας αγοράς την Παρασκευή, εξαιτίας της επιδείνωσης του κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Για πρώτη φορά μετά το 2014 ο Γενικός Δείκτης “έπιασε” τις 950 μονάδες (επιστρέφοντας στα προ πανδημίας επίπεδα), καταγράφοντας στη συνεδρίαση της Πέμπτης νέο υψηλό επτά ετών.Υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου 2014. Η άνοδος των μετοχών συνοδεύεται από νέες εισροές στον τραπεζικό κλάδο, σταθερό διαχρονικό σημείο αναφοράς για την κατεύθυνση της τάσης της εγχώριας αγοράς.

Εάν δεν επιδεινωθεί δραματικά η εικόνα των διεθνών αγορών, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να κάνει τη διαφορά το 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments