Διεθνή

Ferruccio Elio Arturo Lamborghini: Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης των γρήγορων αμαξιών

Ferruccio Elio Arturo Lamborghini: Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης των γρήγορων αμαξιών
Ferruccio Elio Arturo Lamborghini: Ο κατασκευαστής γεωργικών ελκυστήρων που δημιούργησε τα καλύτερα super cars όνειρο κάθε άνδρα.

Ο Ferruccio Elio Arturo Lamborghini γεννήθηκε στις 28 Απριλίου 1916  οι γονείς του ήταν αγρότες αλλά ο Ferruccio αποφάσισε σύντομα ότι ήθελε να κάνει κάτι με τους μηχανικούς. Άρχισε να δουλεύει στο τρακτέρ του πατέρα του από ενδιαφέρον και μπόρεσε να φοιτήσει σε τεχνική σχολή στη Μπολόνια αργότερα.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γράφτηκε στην Ιταλική Πολεμική Αεροπορία, εργαζόμενος στα τμήματα μεταφορών, μετά το 1944 έγινε αιχμάλωτος πολέμου στις βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις που τον έβαλαν να δουλέψει στο τμήμα αυτοκινητοβιομηχανίας τους, έτσι ο Ferruccio απέκτησε εμπειρία από πρώτο χέρι στη διατήρηση αυτοκίνητα στο δρόμο, ακόμη και με περιορισμένες προμήθειες ανταλλακτικών.

Ferruccio Elio Arturo Lamborghini

This and many more photos of Lamborghinis are available on www. LamboCARS.com

Μετά τον πόλεμο επέστρεψε στη γενέτειρά του και άρχισε να μετατρέπει το παλιό πλεόνασμα πολεμικού υλικού σε τρακτέρ που χρειάζονταν οι ντόπιοι αγρότες, η επιχείρηση τρακτέρ Lamborghini εγκαινιάστηκε σε ένα μικρό γκαράζ, αλλά η επιχείρηση ήταν πολύ επιτυχημένη και έπρεπε να μετακομίσει σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις σύντομα.

O Ferruccio άρχισε επίσης να ρυθμίζει αυτοκίνητα Fiat. Κατασκεύασε  ένα Fiat Topolino για τον εαυτό του και συμμετείχε στον διαγωνισμό Mille Miglia του 1948, δυστυχώς το αυτοκίνητο καταστράφηκε σε ένα ατύχημα. Μέχρι το 1949 ο Ferruccio Lamborghini μπόρεσε να κατασκευάζει τρακτέρ από την αρχή, χωρίς να χρησιμοποιήσει υπολείμματα, ιδρύθηκε το εργοστάσιο Lamborghini Trattori και η παραγωγή σύντομα αυξήθηκε ακόμη περισσότερο. Τα τρακτέρ Lamborghini έγιναν γνωστά ως τα καλύτερα στην Ιταλία και ο Ferruccio άρχισε να οργανώνει τρακτέρ στην πόλη του για να δείξει την ανωτερότητα των μηχανών του.

Η επιχείρηση τρακτέρ τον έκανε πολύ πλούσιο άνθρωπο και ξεκίνησε ένα άλλο εργοστάσιο που κατασκευάζει εξοπλισμό κλιματισμού και κεντρικής θέρμανσης. Αυτή η πρόσθετη επιχείρηση έκανε τον Ferruccio Lamborghini να αποκτήσει  περισσότερα χρήματα και σύντομα έγινε ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στην Ιταλία, η αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα έγινε θρυλική καθώς ο Ferruccio είχε πολλά αυτοκίνητα τότε, μια Mercedes SL300, μια Jaguar και μια Ferrari μεταξύ άλλων.

Αλλά η προσωπική του Ferrari αντιμετώπισε προβλήματα με τον συμπλέκτη και ο Ferruccio, όντας ο πρακτικός άνθρωπος που ήταν, πήγε να επισκεφτεί τον Enzo Ferrari για να παραπονεθεί για αυτό… Ο Enzo αρνήθηκε να τον συναντήσει όπως λέγεται ιστορία, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Ferruccio Lamborghini.

Ferruccio Elio Arturo Lamborghini

This and many more photos of Lamborghinis are available on www. LamboCARS.com

Ο  Ferruccio Elio Arturo Lamborghini είδε ότι η επιχείρηση με τα τρακτέρ χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθεί πολύ το εργοστάσιο, έβγαζε αρκετά χρήματα έτσι αποφάσισε ότι ήταν καιρός να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση… και τα αυτοκίνητα Gran Turismo έμοιαζαν μια καλή ιδέα.

Ο Ferruccio Lamborghini δεν ήταν γνωστός έτσι στις αρχές της δεκαετίας του ’60 είχε ένα εντελώς νέο εργοστάσιο που χτίστηκε σε μια βιομηχανική περιοχή στο Sant’Agata, αποκλειστικά αφιερωμένο στην κατασκευή των καλύτερων αυτοκινήτων GT εκείνης της εποχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments