Οικονομία

Κορωνοχρέη παράταση: Προθεσμία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Κορωνοχρέη παράταση: Προθεσμία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας
Κορωνοχρέη παράταση: Παράταση για φτηνές μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά και για τη ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσω της πανδημίας ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο open TV.

Παράταση για φτηνές μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά και για τη ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσω της πανδημίας ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο open TV.

Κορωνοχρέη παράταση: Ρύθμιση έως 72 δόσεις

Όσον αφορά τη ρύθμιση χρεών με 32 – 72 δόσεις ο υπουργός είπε ότι θα δοθεί τελικά ένας μήνας παράταση δηλαδή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου προκειμένου να υπάρχει επιπλέον χρόνος για την υποβολή αιτήσεων. Αυτό σημαίνει ότι και τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έχουν παγώσει θα παραμένουν παγωμένα για άλλο ένα μήνα ακόμα. Από το Μάρτιο όμως θα γίνουν απαιτητά.

Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει συζήτηση για την μονιμοποίησή των φορολογικών ελαφρύνσεων του ιού του 2022 όπως για παράδειγμα ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση τις μεταφορές το τουριστικό πακέτο και τα λοιπά καθώς και για το πάγωμα της φοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα κλπ. Για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ανέφερε ότι θα ξεκινήσει τον Μάρτη αλλά το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών ξεκινάει από τον Ιούλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments