Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Ποιοι φόροι θα μειωθούν το 2022 – Από τι θα εξαρτηθεί η μονιμοποίηση μέτρων

Χρήστος Σταϊκούρας: Ποιοι φόροι θα μειωθούν το 2022 – Από τι θα εξαρτηθεί η μονιμοποίηση μέτρων
Χρήστος Σταϊκούρας: Για μια σειρά παρεμβάσεων που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και μεγάλη έμφαση στους φόρους έδωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Για μια σειρά παρεμβάσεων που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και μεγάλη έμφαση στους φόρους έδωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. «Η ελάφρυνση του φορολογικού βάρους νοικοκυριών και επιχειρήσεων αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Κυβέρνησης, από την αρχή της θητείας της» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Χρήστος Σταϊκούρας: Ποιες μειώσεις φόρων ισχύουν το 2022

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε «και το 2022, ισχύουν απολύτως οι φορολογικές ελαφρύνσεις μόνιμου χαρακτήρα που θεσπίσαμε: μειώσεις ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων, προκαταβολής φόρου, παρακράτησης φόρου για μερίσματα, φόρου αγροτικών σχημάτων, ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών για συγγενείς πρώτου βαθμού, για ακίνητες και κινητές αξίες, που αφορά αξίες έως 800.000 ευρώ».

Χρήστος Σταϊκούρας: Ποιοι φόροι θα μειωθούν το 2022

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει η συζήτηση για την μονιμοποίηση των φορολογικών ελαφρύνσεων που ισχύουν για το 2022, όπως για παράδειγμα ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση, τις μεταφορές, το τουριστικό πακέτο κλπ, το «πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και η μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές.

Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, κάτι που το επιβεβαιώνει και ο υπουργός Οικονομικών «επιπλέον, για την εφετινή χρονιά ισχύουν πρόσθετες, μη μόνιμες, ελαφρύνσεις, όπως είναι: η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, η επιπλέον μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, η περαιτέρω συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και η κατάργησή του για νέους έως 29 ετών, καθώς και η παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών (μεταφορές, καφές, μη αλκοολούχα ποτά, κινηματογράφοι, τουριστικό πακέτο, γυμναστήρια και σχολές χορού).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments