Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Ποιοι φόροι θα μειωθούν το 2022 – Από τι θα εξαρτηθεί η μονιμοποίηση μέτρων

Χρήστος Σταϊκούρας: Ποιοι φόροι θα μειωθούν το 2022 – Από τι θα εξαρτηθεί η μονιμοποίηση μέτρων
Χρήστος Σταϊκούρας: Για μια σειρά παρεμβάσεων που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και μεγάλη έμφαση στους φόρους έδωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Για μια σειρά παρεμβάσεων που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και μεγάλη έμφαση στους φόρους έδωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. «Η ελάφρυνση του φορολογικού βάρους νοικοκυριών και επιχειρήσεων αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Κυβέρνησης, από την αρχή της θητείας της» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Χρήστος Σταϊκούρας: Ποιες μειώσεις φόρων ισχύουν το 2022

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε «και το 2022, ισχύουν απολύτως οι φορολογικές ελαφρύνσεις μόνιμου χαρακτήρα που θεσπίσαμε: μειώσεις ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων, προκαταβολής φόρου, παρακράτησης φόρου για μερίσματα, φόρου αγροτικών σχημάτων, ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών για συγγενείς πρώτου βαθμού, για ακίνητες και κινητές αξίες, που αφορά αξίες έως 800.000 ευρώ».

Χρήστος Σταϊκούρας: Ποιοι φόροι θα μειωθούν το 2022

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει η συζήτηση για την μονιμοποίηση των φορολογικών ελαφρύνσεων που ισχύουν για το 2022, όπως για παράδειγμα ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση, τις μεταφορές, το τουριστικό πακέτο κλπ, το «πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και η μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές.

Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, κάτι που το επιβεβαιώνει και ο υπουργός Οικονομικών «επιπλέον, για την εφετινή χρονιά ισχύουν πρόσθετες, μη μόνιμες, ελαφρύνσεις, όπως είναι: η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, η επιπλέον μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, η περαιτέρω συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και η κατάργησή του για νέους έως 29 ετών, καθώς και η παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών (μεταφορές, καφές, μη αλκοολούχα ποτά, κινηματογράφοι, τουριστικό πακέτο, γυμναστήρια και σχολές χορού).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments