Τεχνολογία

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Έρχεται το πρώτο διαστημικό κινηματογραφικό στούντιο

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Έρχεται το πρώτο διαστημικό κινηματογραφικό στούντιο
Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Στα σκαριά βρίσκεται το πρώτο διαστημικό κινηματογραφικό στούντιο που κατασκευάζεται από την εταιρεία Axiom Space.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα περιλαμβάνει πλέον και μία μονάδα διαστημικού τουρισμού. Η μονάδα αυτή αναμένεται να προσδεθεί στον σταθμό.  Αυτή η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί και ως κέντρο επιστημονικών και ερευνητικών αποστολών.

Η μονάδα σχεδιάζεται να λειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα στον ISS και στη συνέχεια να αποκολληθεί από αυτόν και να αποτελέσει έναν αυτόνομο ιδιωτικό διαστημικό σταθμό όπου θα μπορούν σταδιακά να προσαρμόζονται και άλλες μονάδες.

Το σχέδιο της εταιρείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας Space Entertainment Enterprise, το σχέδιό της είναι να δημιουργήσει μια διαστημική μονάδα που θα μπορεί να λειτουργεί ως κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό στούντιο. Εκεί θα γυρίζονται ταινίες, εκπομπές και γενικότερα οπτικοακουστικό υλικό ψυχαγωγικού περιεχομένου. Η εταιρεία φιλοδοξεί να πραγματοποιούνται εκεί κάποια δημοφιλή σπορ οι αγώνες των οποίων να μπορούν να μεταδίδονται σε ζωντανή μετάδοση στη Γη.

Η μονάδα θα κατασκευαστεί από την Axion Space και, όταν αυτή θα είναι έτοιμη, θα κολλήσει στο πλάι της τουριστικής ομάδας της εταιρείας που θα βρίσκεται ήδη στον ISS. Φεύγοντας στη συνέχεια από τον σταθμό, θα έχει μαζί της και την μονάδα της Space Entertainment Enterprise. Τα στελέχη της υποστηρίζουν ότι το διαστημικό τους στούντιο θα είναι έτοιμα για εκτόξευση το 2024.

Η Space Entertainment Enterprise -να σημειώσουμε- είναι συμπαραγωγός μίας ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ και κάποιες σκηνές θα γυριστούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments