Τεχνολογία

WhatsApp: Έρχεται η δυνατότητα μετακίνησης ιστορικού μεταξύ Android – iOS

WhatsApp: Έρχεται η δυνατότητα μετακίνησης ιστορικού μεταξύ Android – iOS
WhatsApp: Η δημοφιλής εφαρμογή πρόκειται να προσθέσει μία νέα δυνατότητα μετακίνησης ιστορικού συνομιλιών μεταξύ Android- iOS.

Το Whatsapp έχει αρχίσει να προσθέτει νέες λειτουργίες για τους χρήστες, ενώ μία από αυτές είναι η δυνατότητα μετακίνησης ιστορικού μεταξύ Android – iOS. Aξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp πρόσθεσε Reactions στα μηνύματα της υπηρεσίας.

Οι δημιουργοί της εφαρμογής ετοιμάζουν την δυνατότητα μετακίνησης του ιστορικού συνομιλίας στο WhatsApp μεταξύ συσκευών Android και iOS. Η πληροφορία αποκαλύφθηκε από τον πηγαίο κώδικα που βρέθηκε για το WhatsApp 22.2.74 beta για iOS.

Πως θα γίνεται αυτό

Όπως φαίνεται, αυτή δεν θα είναι μια απλή διαδικασία. Αρχικά, θα απαιτείται οι δύο συσκευές να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή και στη συνέχεια θα πρέπει πιθανώς να χρησιμοποιήσουν ένα καλώδιο ή μια ιδιωτική σύνδεση Wi-Fi για να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση.

Άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων αποθηκεύουν και συγχρονίζουν δεδομένα χρήστη χρησιμοποιώντας το Google Drive, το iCloud ή τη δική τους υπηρεσία cloud, αλλά αυτό δεν θα ισχύσει εδώ.

Αυτή τη στιγμή, ο μόνος επίσημος τρόπος για να συγχρονίσετε τα δεδομένα WhatsApp μεταξύ ενός τηλεφώνου iOS και Android είναι να κατέχετε μια συσκευή κατασκευασμένη από τη Samsung. Και η μετεγκατάσταση γίνεται ως εξής: από ένα iPhone σε ένα Samsung μέσω καλωδίου και χρησιμοποιώντας την εφαρμογή SmartSwitch της Samsung.

Η υπηρεσία εξαφανιζόμενων μηνυμάτων

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta λέει επίσης ότι δίνει στους χρήστες περισσότερες επιλογές για το σε πόσο καιρό θα διαγραφεί ένα μήνυμα. Όταν η λειτουργία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, οι χρήστες είχαν την επιλογή να εξαφανίσουν τα μηνύματα μόνο μετά από επτά ημέρες. Στο μέλλον, ωστόσο, θα υπάρχει επίσης η επιλογή διαγραφής τους μετά από μόλις 24 ώρες ή 90 ημέρες. Η νέα λειτουργικότητα είχε αναφερθεί προηγουμένως ως υπό δημιουργία από το WABetaInfo.

Το WhatsApp σημειώνει ότι η ενεργοποίηση των μηνυμάτων που εξαφανίζονται από προεπιλογή δεν θα επηρεάσει τις υπάρχουσες συνομιλίες. Όταν ξεκινάτε μια νέα συνομιλία ένός προς έναν, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση που θα λέει ότι η λειτουργία εξαφανιζόμενων μηνυμάτων είναι ενεργοποιημένη, μαζί με μια σημείωση που λέει ότι είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή (έτσι οι επαφές σας δεν πιστεύουν ότι είναι κάτι προσωπικό). Έχετε επίσης την επιλογή να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση για μεμονωμένες συνομιλίες.

Αν και η νέα προεπιλεγμένη ρύθμιση δεν επηρεάζει τις ομαδικές συνομιλίες, το WhatsApp λέει ότι έχει προσθέσει μια νέα επιλογή κατά τη δημιουργία ομάδων για να σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξαφανιζόμενων μηνυμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments