People

Σάρον Στόουν: Στέλνει ηχηρό μήνυμα για τη σεξουαλική κακοποίηση

Σάρον Στόουν: Στέλνει ηχηρό μήνυμα για τη σεξουαλική κακοποίηση

Πηγή Φωτογραφίας: instagram Sharon Stone

Σάρον Στόουν: «Νομίζω ότι είμαστε φτωχοί στην κατανόησή μας για το πώς να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα», είπε η ηθοποιός.

Η Σάρον Στόουν μοιράστηκε μια δυνατή ομιλία σχετικά με τη μεταχείριση των θυμάτων σεξουαλικής επίθεσης. Η σταρ του Βασικού ένστικτου η οποία έχει πει στο παρελθόν ότι «τα έχει δει όλα» όταν επρόκειτο για σεξουαλική παρενόχληση στη βιομηχανία  συζητάει ανοιχτά για το κίνημα metoo.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sharon Stone (@sharonstone)

«Δεν νομίζω ότι το «Κι εγώ» είναι θέμα του Χόλιγουντ, δεν νομίζω ότι η σεξουαλική κακοποίηση είναι θέμα του Χόλιγουντ, Νομίζω ότι ξεκινά από τα σπίτια, τόσο πλούσια όσο και φτωχά».

«Νομίζω ότι η έλλειψη επικοινωνίας είναι σίγουρα παγκόσμια. Νομίζω ότι τα κιτ βιασμού πρέπει να υποβληθούν σε επεξεργασία. Νομίζω ότι τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, πρέπει να έχουν χώρους όπου τα παιδιά μπορούν να πουν πώς αισθάνονται και τι συμβαίνει… Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε καλύτερη επικοινωνία στις δικαστικές αίθουσες για το πώς συμπεριφερόμαστε στα θύματα αυτού του είδους των εγκλημάτων».

Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργηθούν δεξαμενές σκέψης ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τι σημαίνουν όλα αυτά και να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε πιο γόνιμα, πιο προσεκτικά, πιο συμπονετικά στο νομικό σύστημα. Νομίζω ότι είμαστε φτωχοί στην κατανόηση του τρόπου αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων».

Η Στόουν έχει  κυκλοφόρησει τα απομνημονεύματά της The Beauty of Living Twice, στα οποία μίλησε για τις εμπειρίες της από σεξουαλική κακή συμπεριφορά ενώ εργαζόταν ως νεαρή γυναίκα στον κλάδο.

Θυμήθηκε πώς ένας πρώην μάνατζερ είπε ότι κανείς δεν θα την προσλάμβανε επειδή δεν ήταν «καλή», ενώ ένας ανώνυμος σκηνοθέτης την περιέγραψε ως «υποψήφια #MeToo» αφού της έκανε τη ζωή δύσκολη γιατί  «κάτσε στην αγκαλιά του και πάρε κατεύθυνση».

Η Στόουν την περσινή χρονιά κέρδισε το βραβείο GQ Woman of the Year στο Βερολίνο

Ανεβαίνοντας στη σκηνή με υπέροχα μαλλιά και με ένα αστραφτερό  μίνι φόρεμα, η εντυπωσιακή ηθοποιός αναδημιουργούσε τη διαβόητη σκηνή ανάκρισης από την επιτυχημένη ταινία της το 1992 Βασικό ένστικτο, την οποία περιγράφει ως μια στιγμή που άλλαξε τη ζωή της.

Ο 19χρονος γιος της, Roan Bronstein ήταν τελικά στο κοινό – και παρέδωσε έναν δυνατό μονόλογο σχετικά με τη σημασία του να είσαι ο εαυτός σου και να κατέχεις τις αποφάσεις σου.

Η 61χρονη είπε: «Πριν από μερικά χρόνια καθόμουν σε μια σκηνή ήχου και ο σκηνοθέτης μου είπε: «Μπορείς να βγάλεις το εσώρουχό σου γιατί το βλέπουμε και δεν πρέπει να φοράς  εσώρουχο αλλά δεν θα δούμε τίποτα».

«Είπα «σίγουρα». Δεν ήξερα ότι αυτή η στιγμή θα άλλαζε τη ζωή μου».

«Όταν είδα τη σκηνή για πρώτη φορά σε ένα δωμάτιο γεμάτο με πράκτορες και δικηγόρους, δεν είχε σημασία πια. Ήμουν εγώ και τα μέρη μου εκεί πάνω. Είχα αποφάσεις να πάρω. Πήγα στο θάλαμο προβολής, χαστούκισα και έφυγα».

Η Stone ισχυρίζεται ότι της είπαν ότι η ταινία δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει με τη μορφή που ήταν, καθώς θα έπαιρνε βαθμολογία NC-17, κάτι που τα στούντιο αξιολόγησης ήταν επιφυλακτικά καθώς θεωρούνταν δηλητήριο στο box office (όπως αποδείχθηκε αργότερα όταν η επόμενη ταινία του Verhoeven Τα showgirls πήραν τη βαθμολογία). Ωστόσο, η ταινία υποβλήθηκε στην Ένωση Κινηματογράφου της Αμερικής επτά φορές έως ότου της δόθηκε η βαθμολογία “R”.

Στη συνέχεια, η Stone έδωσε εντολή σε όλο το κοινό να κάνει όπως έκανε, ξεσταυρώνοντας και ξανασταυρώνοντας τα πόδια της.

«Νιώθεις δύναμη;» ρώτησε η Στόουν. “Μάλλον όχι. Ας το ξανακάνουμε.”

Μετά από μια σιγή, η ηθοποιός συνέχισε

«Ο καθένας από εσάς θα έχει μια στιγμή σαν τη δική μου – μια στιγμή που αλλάζει τη ζωή σας», είπε «Μια στιγμή που ίσως να γνωρίζετε πότε συμβαίνει και μια στιγμή που ίσως όχι.

«Αλλά θα σας πω το εξής: Θα έχετε ένα αν δεν το είχατε ήδη. Και θα λογοδοτήσετε για αυτό, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Και οι άνθρωποι θα σας κάνουν πολλές δύσκολες ερωτήσεις, αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Οπότε η ώρα να αποφασίσεις ποιος είσαι είναι τώρα. Είναι καιρός να αποφασίσεις τι θα κάνεις με το τρυφερό, σημαντικό, όμορφο, άγριο, παθιασμένο, πιο σημαντικό κομμάτι του εαυτού σου. Τι θα κάνετε με αυτό; Θα σου πω τι έκανα με το δικό μου».

Η Στόουν σταύρωσε ξανά τα πόδια της και είπε: «Το σεβάστηκα».

«Και θα πρότεινα να κάνετε όλοι το ίδιο», πρόσθεσε. «Επειδή έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε ισχυροί σε οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικότητας επιλέξουμε να έχουμε. Και κανείς δεν επιτρέπεται να σου το αφαιρέσει αυτό».

«Στέκομαι εδώ ως Γυναίκα της Χρονιάς, όχι ως άτομο, αλλά για να είμαι με γυναίκες και γυναίκες, και να είμαι εδώ με τη χάρη μου, την τρυφερότητά μου και την αξιοπρέπειά μου, και θέλω να σας πω ότι ήταν δύσκολο- κέρδισα αφού έκανα μόνο αυτό», είπε σταυρώνοντας τα πόδια της για άλλη μια φορά.

«Θέλω λοιπόν να σας ευχαριστήσω που με επιλέξατε για Γυναίκα της Χρονιάς, γιατί υπήρχε μια εποχή που το μόνο που ήμουν ήταν ένα αστείο».

Ερωτηθείσα για τη συμμετοχή της στην ταινία, η υποψήφια για Όσκαρ είπε: «Οι τύψεις είναι σαν τις κλανιές, δεν μπορείς να τις πάρεις πίσω. Μόλις βγουν, είναι βρωμερά και εξαφανίζονται».

Η ιδέα για την ταινία προήλθε από ένα πάρτι στο οποίο παρευρέθηκε ο σκηνοθέτης με μια γυναίκα που δεν φορούσε εσώρουχα. Ο σκηνοθέτης ισχυρίστηκε ότι είχε συζητήσει την ιδέα με τη Στόουν πριν γυρίσουν τη σκηνή και εκείνη ήταν «πραγματικά ενθουσιασμένη με την ιδέα»

Το πλήθος σηκώθηκε όρθιο για να δώσει στην ηθοποιό ένα πολύ άξιο χειροκρότημα, αλλά θα θέλαμε να δώσουμε ιδιαίτερη μνεία στο ντύσιμό της, ένα φόρεμα Saint Laurent.

Μια τεράστια στιγμή γιατί τελικά οι θεές είναι αιώνιες και δεν έχουν ηλικία.




Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments