Ελλάδα

Τζανάκης: Το άτυπο lockdown στην Αττική επιδρά στην πανδημία

Τζανάκης: Το άτυπο lockdown στην Αττική επιδρά στην πανδημία
Τζανάκης: Ο καθηγητής μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με το κατά πόσον θα επηρεάσει την πανδημία, η κακοκαιρία που επικρατεί στην χώρα.

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε σχετικά με την κακοκαιρία και τον τρόπο που επιδρά αυτή στον κορωνοϊό. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας αναφέρθηκε σε μία θετική πτυχή της κακοκαιρίας που ταλαιπωρεί τα τελευταία 24ωρα χιλιάδες Έλληνες.

Όπως σημείωσε ο κ. Τζανάκης, αυτό το άτυπο lockdown στην Αττική και σε άλλες περιοχές, είναι ικανό να επιδράσει στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς οι πολίτες έχουν μειώσει σημαντικά τις επαφές τους.

“Είχαμε μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχαμε καθυστέρηση της πτωτικής πορείας”

«Η κακοκαιρία μειώνει δραστικά τις κοινωνικές επαφές, δεν χρησιμοποιούνται τα ΜΜΜ, δεν βγαίνουμε από τα σπίτια μας, ενώ από την άλλη αυξάνει τις ενδοοικογενειακές επαφές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει μια κάμψη στα κρούσματα, λόγω των τεχνικών δυσκολιών που θα υπάρξουν με τη διενέργεια των τεστ.

«Είχαμε μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχαμε καθυστέρηση της πτωτικής πορείας, όπως συνέβη και σε αρκετές χώρες» πρόσθεσε ο Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι η υποπαραλλαγή «Omicron 2» αναμένεται να κρίνει την πορεία των κρουσμάτων σε μια σειρά από χώρες.

«Πρέπει να δούμε αν θα επικρατήσει και στη χώρα μας. Θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, γιατί αρχικά φαίνεται ότι έχει μια πιο αυξημένη μεταδοτικότητα από την Omicron» συμπλήρωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Όσο ο ιός είναι στην κοινότητα, ψάχνει τρόπους να τρυπώσει σε όλα μας τα κύτταρα»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν τα εμβόλια προκαλούν τις μεταλλάξεις του κοροναϊού, εξήγησε πως, οι μεταλλάξεις αποτελούν «φυσική πορεία του ιού που πιέζεται να εξελιχθεί» και επεσήμανε πως «όσο ο ιός είναι στην κοινότητα, ψάχνει τρόπους να τρυπώσει σε όλα μας τα κύτταρα».

«Δεν έχουμε τελειώσει με την Όμικρον, μην πανηγυρίζουμε, ο ιός κρύβει άσσο στο μανίκι κι είμαι σίγουρος ότι θα τον βγάλει το επόμενο διάστημα», κατέληξε ο Ν. Τζανάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments