Οδηγός

Συνεργασία πληρωμή: Θα καταβληθούν χρήματα σε 92.804 δικαιούχους – Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Συνεργασία πληρωμή: Θα καταβληθούν χρήματα σε 92.804 δικαιούχους – Συνεχίζονται οι αιτήσεις
Συνεργασία πληρωμή: Χρήματα στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δουν την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου χιλιάδες δικαιούχοι του προγράμματος Συνεργασία.

Χρήματα στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δουν την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου χιλιάδες δικαιούχοι του προγράμματος Συνεργασία. Αφορά 28.744 δικαιούχους για το μήνα Δεκέμβριο και 64.060 αναλογία επιδόματος αδείας. Παράλληλα ξεκίνησαν από χθες 25 Ιανουαρίου οι αιτήσεις μέχρι τις 28 Ιόπου δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ», για τους μήνες ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2021.

Αυτό αφορά μόνο για:

  • τους εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ ΦΑΣΗΣ,
  • τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ ΦΑΣΗΣ.

Συνεργασία: Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι εργαζόμενοι της κρατικής επιδότησης είναι όσοι έχουν μείωση έως 50% επί των αποδοχών τους μετά από αντίστοιχη μείωση του χρόνου εργασίας τους. Το κράτος επιδοτεί το 60% της μείωσης των καθαρών αποδοχών τους, ενώ καλύπτει και το 100% των εισφορών τους (εργοδοτικών και εργατικών) οι οποίες αντιστοιχούν στις μειωμένες μεικτές αποδοχές τους. Η μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας ωστόσο δεν επιφέρει μετατροπή της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό, για το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις κάνουν χρήση του μέτρου. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, που εντάσσονται στο «ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ» συνεχίζουν να έχουν σύμβαση πλήρους απασχόλησης, παρόλο που απασχολούνται με μειωμένο ωράριο.

Οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στον μηχανισμό προστατεύονται από απόλυση κατά την διάρκεια εφαρμογής του μέτρου. Η απαγόρευση της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας δεν αφορά όμως όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά μόνο όσους εντάσσονται στον μηχανισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments