Ελλάδα

Κορωνοϊός μέτρα: Σταδιακή αποκλιμάκωση με μουσική και διεύρυνση ωραρίου – Ξεκινάει η διάθεση αντιικών χαπιών

Κορωνοϊός μέτρα: Σταδιακή αποκλιμάκωση με μουσική και διεύρυνση ωραρίου – Ξεκινάει η διάθεση αντιικών χαπιών
Κορωνοϊός μέτρα: Σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων ανακοίνωσε και επίσημα η κυβέρνηση με τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων ανακοίνωσε και επίσημα η κυβέρνηση με τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών και αποφάσισε να επανέλθει η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης και να απελευθερωθεί το ωράριο. Ωστόσο παραμένει η καθήμενη διασκέδαση, όπως εξήγησε.

Κορωνοϊός μέτρα: Τι θα τεθεί σε ισχύ

  • επανέρχεται η μουσική και το κανονικό ωράριο λειτουργίας,
  • ο αριθμός θεατών στα γήπεδα παραμένει ως έχει, ωστόσο θα επαναπροσδιοριστεί την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα

Τέλος, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως τις 7/2, αφού πολλοί εμβολιασμοί αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».Η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Ξεκινά η κατ’ οίκον διάθεση αντιιικών χαπιών

Ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα η διάθεση των αντιικών χαπιών μολνουπιραβίρης κατά της covid-19, σε πολίτες υψηλού κινδύνου άνω των 18 ετών με θετικό τεστ, rapid ή PCR, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Όπως ανέφερε δεν θα χορηγούνται σε εγκύους. Η κα Γκάγκα πρόσθεσε ότι θα γίνεται παράδοση κατ’ οίκον, κάτι που είναι σημαντικό για την μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Ο θεράπων γιατρός θα υποβάλλει αίτηση και η επιτροπή για την χορήγηση του φαρμάκου θα απαντάει σε 24 ώρες. Αποστέλλεται sms και στον γιατρό και στον ασθενή και ο ΕΟΠΥΥ επικοινωνεί με τον ασθενή, ο οποίος δίνει σε ειδική πλατφόρμα την συγκατάθεσή του για το φάρμακο και εν συνεχεία επιβεβαιώνεται η διεύθυνση του ασθενούς για να λάβει τα χάπια. «Αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας», τόνισε η κα Γκάγκα.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, με τα ενεργά κρούσματα να είναι περίπου 150.000. Η ίδια σημείωσε πως υπάρχει μεν μείωση στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ οι νοσηλείες σε όλη την Ελλάδα είναι περίπου 5.000. Ήπια αλλά σταθερή και η αποκλιμάκωση των διασωληνωμένων. Όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου η μετάλλαξη Όμικρον έχει πια κυριαρχήσει στην Ελλάδα, καθώς πάνω από 8/10 νοσούν με την συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments