Οδηγός

Αναδρομικά συνταξιούχων: Έρχεται μόνιμη λύση στη ρύθμιση των φορολογικών υποχρεώσεων

Αναδρομικά συνταξιούχων: Έρχεται μόνιμη λύση στη ρύθμιση των φορολογικών υποχρεώσεων
Αναδρομικά συνταξιούχων: Μόνιμη λύση στο πρόβλημα της δυνατότητας ρύθμισης των φορολογικών υποχρεώσεων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων που προκύπτουν για αναδρομικά ποσά συντάξεων προηγουμένων ετών δίνουν το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Μόνιμη λύση στο πρόβλημα της δυνατότητας ρύθμισης των φορολογικών υποχρεώσεων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων που προκύπτουν για αναδρομικά ποσά συντάξεων προηγουμένων ετών δίνουν το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Είναι έτοιμη διάταξη που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να ρυθμίζουν το φόρο εισοδήματος και τα πρόστιμα που προκύπτουν από τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για συντάξεις που καταβάλλονται αναδρομικά, σε έως και 48 δόσεις με εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με όσα προβλέπονται για την πάγια ρύθμιση.

Ταυτόχρονα, η ΑΑΔΕ ανοίγει σήμερα την πλατφόρμα ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να ρυθμίσουν σε έως και 48 δόσεις το φόρο εισοδήματος από τις δηλώσεις που οι συνταξιούχοι υπέβαλαν πέρυσι μέχρι τον Δεκέμβριο.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται σήμερα

Ξεκίνησαν από την Τρίτη οι πληρωμές και θα ολοκληρωθούν στις 28 Ιανουαρίου για τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2022. Πρώτοι πήγαν στα ΑΤΜ οι συνταξιούχοι για τις  κύριες και επικουρικές των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 καταβλήθηκαν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Στις 27 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Πέμπτη καταβλήθηκαν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Στις 28 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments