Lifestyle

Inventing Anna: Η ιστορία της “fake” κληρονόμου Anna Sorokin που κατάφερε να εξαπατήσει πλούσιους γόνους

Inventing Anna: Η ιστορία της “fake” κληρονόμου Anna Sorokin που κατάφερε να εξαπατήσει πλούσιους γόνους

Πηγή Φωτογραφίας: Glow.gr

Inventing Anna: Τα απίστευτα ψέματα που είπε για χάρη ενός κοσμικού lifestyle που δεν κατάφερε να αποκτήσει ποτέ και η μεταφορά της ζωής της στο Netflix όντας στη φυλακή.

Πρόκειται για μια σειρά του Netflix που ο κόσμος προσμένει να την δει στην οθόνη του, με την πρεμιέρα της να κάνει το ντεμπούτο της  11 Φεβρουαρίου το έτος 2022. Οι οπαδοί της πλατφόρμας έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα για το background story της σειράς, το οποίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ειδικότερα, η ενδιαφέρουσα πλοκή του είναι «χτισμένη» γύρω από τη ζωή της Anna Sorokin, η οποία έχει «ταράξει τα νερά» ολόκληρης της Νέας Υόρκης. Inventing Anna

Η πλοκή της σειράς

Η τηλεοπτική παραγωγός, Shonda Rhimes, συνεργάζεται και πάλι με την πλατφόρμα του Netflix μετά το επιτυχημένο “Bridgerton”. Αυτήν τη φορά, όπως καταλάβατε για το “Inventing Anna”. Η σειρά λοιπόν, θα βασίζεται στο άρθρο της Jessica Presier για τους Times της Νέας Υόρκης, “How Anna Delvey Tricked New York’s Party People”, το οποίο ουσιαστικά εξιστορούσε το story μιας απατεώνισσας, η οποία έκανε φιλίες με πλούσιους γόνους, ώστε να αρπάζει με εύκολο τρόπο τα χρήματά τους. Το βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα tv show, θα δείχνει το πώς η νεαρή “fake” κληρονόμος κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και εκμεταλλευόταν τη φιλία τους, καθώς και την έκβαση της μπερδεμένης ζωής της, που είχε τυλιχθεί γύρω από μια ψεύτικη ταυτότητα. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Anna Chlumsky, Julia Garner, Arian Moayed κ.ά.

Ποια είναι τελικά η Anna Sorokin;

Συστήθηκε πριν από χρόνια στη Νέα Υόρκη ως η Γερμανίδα Anna Delvey. Μια μεγαλοκληρονόμος που άρχισε να εισχωρεί φιλόδοξα στους καλούς κύκλους της καλής κοινωνίας του Manhattan. Διέμεινε επί μήνες σε δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων, αφήνοντας φιλοδωρήματα των 100 δολαρίων, ταξίδεψε με learjet και διασκέδασε σε party διάσημων επιχειρηματιών, όπως ο Martin Shkreli και ο Macaulay Culkin. Στην πραγματικότητα και στο όνομα μιας λαμπερής ζωής, η Anna Sorokin ήταν μια απατεώνισσα που εξαπατούσε φίλους, τράπεζες, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Η ίδια κορόιδεψε τους πάντες με σκοπό να φτάσει στην κορυφή της κοινωνικής ελίτ της Νέας Υόρκης, πείθοντας φίλους, διασημότητες κι μεγάλό επιχειρηματίες να χρηματοδοτούν τον πλούσιο τρόπο ζωής της. Το συνολικό σχέδιό της ήταν να ισχυρίζεται πως είναι μια πλούσια Γερμανίδα κληρονόμος με περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις στο εξωτερικό. Ενώ παράλληλα, τους έπειθε να επενδύουν στο ψεύτικο φιλανθρωπικό σωματείο με έργα τέχνης που υποτίθεται πως διατηρούσε. Ήταν όλα ένα ψέμα, μια απάτη. Οι υποψίες της αστυνομίας ξεκίνησαν όταν κατέθεσε πλαστά έγγραφα για να πάρει ένα δάνειο στο όνομά της, αλλά η ίδια κατάλαβε τελευταία στιγμή ότι θα γινόταν αντιληπτή από τις Αρχές και απέσυρε την αίτηση.

Συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2017, με την ιστορία της να κάνει τον γύρο του κόσμου. Η έρευνα των Αρχών έφερε στην επιφάνεια το πραγματικό προφίλ της Anna. Το 2019 βρέθηκε ενώπιον δικαστηρίου και καταδικάστηκε για 4 με 12 χρόνια φυλάκιση για κλοπή και εξαπάτηση δεκάδων ατόμων και επιχειρήσεων ύψους 275.000 δολαρίων σε διάστημα 10 μηνών. Inventing Anna

«Θα το ξαναέκανα», δήλωσε η ίδια

Με την ίδια ασέβεια και μηδενική μεταμέλεια εμφανίστηκε και στο δικαστήριο, ενώ υποστηρίζεται πως είχε προσλάβει στιλίστρια για τις εμφανίσεις της εκεί, διότι πολύ απλά έτσι είχε μάθει να κάνει! Μετά την ανακοίνωση της ποινής, η ίδια δήλωσε γεμάτη ψυχρότητα: «Θα το ξαναέκανα». Μετά τη φυλάκισή της που κράτησε τρία χρόνια, το πρώτο που έκανε ήταν να ποστάρει στον λογαριασμό της στο Instagram, φορώντας μαύρα γυαλιά και γράφοντας: «Η φυλακή είναι τόσο εξουθενωτική όσο δεν φαντάζεστε». Από τότε, από τις 12 Φεβρουαρίου 2021, συνέχισε να ανεβάζει στον λογαριασμό της με το επινοημένο της όνομα theannadelvey, κάνοντας ξεκάθαρο το γεγονός πως δεν το μετάνιωσε.

Σήμερα, ζει σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, περιμένοντας να εκδικαστεί η έφεση που κατέθεσε για την απόφαση απέλασής της στην Γερμανία. Να σημειωθεί, μάλιστα, πως της έχει απαγορευτεί να κυκλοφορεί μετά τις 21:00 το βράδυ. Πάνω σε αυτό η ίδια απάντησε σε συνέντευξή της στο Tatler: «Είναι γελοίο αυτό για εμένα. Δεν αποτελώ απειλή για την κοινωνία. Εξάλλου οι τράπεζες είναι κλειστές εκείνη την ώρα».

Πηγή: Glow.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments