Οδηγός

Εργαζόμενοι κακοκαιρία: Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τις αργίες της Τρίτης και της Τετάρτης

Εργαζόμενοι κακοκαιρία: Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τις αργίες της Τρίτης και της Τετάρτης
Εργαζόμενοι κακοκαιρία: Κανονικά θα καταβληθεί το ημερομίσθιο στους εργαζομένους τους για τη γενική αργία που εφαρμόστηκε την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα για από τους εργοδότες των επιχειρήσεων που έμειναν υποχρεωτικά κλειστές.

Κανονικά θα καταβληθεί το ημερομίσθιο στους εργαζομένους τους για τη γενική αργία που εφαρμόστηκε την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα για από τους εργοδότες των επιχειρήσεων που έμειναν υποχρεωτικά κλειστές. Σύμφωνα και με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας η καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών στις ιδιωτικές επιχειρήσεις θα γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εργαζόμενοι κακοκαιρία: Τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις που δεν άνοιξαν

Σημειώνεται ότι για τις επιχειρήσεις που εξαιρέθηκαν από την αργία και δεν κατάφεραν να ανοίξουν λόγω χιονιά (π.χ. πρατήριο καυσίμων), οι εργοδότες δεν υποχρεούνται στην καταβολή ημερομισθίου. Στις επιχειρήσεις που λειτούργησαν κανονικά, αν ο εργαζόμενος δεν κατάφερε να πάει στη δουλειά λόγω του χιονιά, θα πληρωθεί κανονικά από τον εργοδότη.

Αφορά τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης για σήμερα 26 Ιανουαρίου αφορά τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments