Διεθνή

Στους δρόμους οι Καναδοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Σε μυστική τοποθεσία ο Τριντό

Στους δρόμους οι Καναδοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Σε μυστική τοποθεσία ο Τριντό
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην πρωτεύουσα της χώρας και μεταφέρθηκαν σε μυστική τοποθεσία. Αυτό μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας CBC. Η απομάκρυνσή τους  έγινε μετά από μία μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρία εναντίον των εντολών για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης του Καναδά […]

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην πρωτεύουσα της χώρας και μεταφέρθηκαν σε μυστική τοποθεσία. Αυτό μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας CBC.

Η απομάκρυνσή τους  έγινε μετά από μία μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρία εναντίον των εντολών για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης του Καναδά το Σάββατο.

Αυτό που ξεκίνησε ως μια διαμαρτυρία που ονομάστηκε «Κομβόι Ελευθερίας» ενάντια στην απαίτηση εμβολίου για διασυνοριακούς φορτηγατζήδες, έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη διαδήλωση ενάντια στους κανονισμούς της κυβέρνησης του Τριντό για τον κορωνοϊό.

Χιλιάδες φορτηγατζήδες και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα το Σάββατο για να ζητήσουν τον τερματισμό των εντολών υποχρεωτικού εμβολιασμού και άλλους περιορισμούς στη δημόσια υγεία, ανέφερε το Canadian Broadcasting Corporation.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν άνθρωποι με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι και άτομα με ειδικές ανάγκες. Κάποιοι έφεραν ακόμη και πινακίδες με επιθετική και χυδαία ρητορική που απευθύνονταν κυρίως στον Καναδό πρωθυπουργό, σύμφωνα με την εφημερίδα The Globe and Mail.

Η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για πιθανή βία, αφού εκατοντάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τον κοινοβουλευτικό χώρο. Μάλιστα, πολλοί διαδηλωτές εθεάθησαν να χορεύουν πάνω σε πολεμικό μνημείο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Τζάστιν Τριντό είπε ότι το κομβόι αντιπροσώπευε μια «μικρή περιθωριακή μειοψηφία» που δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις των Καναδών. Περίπου το 90% των διασυνοριακών οδηγών φορτηγών στον Καναδά και το 77% του πληθυσμού έχουν κάνει δύο εμβόλια κατά του COVID.

Η CTA προέτρεψε τους φορτηγατζήδες που συμμετείχαν να το κάνουν ειρηνικά και στη συνέχεια να φύγουν από την Οτάβα. Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας είχαν πει ότι θα παραμείνουν στην Οτάβα έως ότου η κυβέρνηση εγκαταλείψει τις εντολές. Οι δρόμοι του κέντρου της πόλης θα μπορούσαν να είναι «βουλωμένοι» για μέρες.

«Αν χρειαστεί να μείνω εδώ δύο μήνες, θα είμαι εδώ», είπε κάποιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments