Ελλάδα

15900: Δίπλα στις γυναίκες με ψυχολογική υποστήριξη και ενημέρωση για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας

15900: Δίπλα στις γυναίκες με ψυχολογική υποστήριξη και ενημέρωση για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας
15900: Μέσω της γραμμής SOS 15900 βρίσκεται δίπλα σε όλες τις γυναίκες, με δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη και ενημέρωση για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας ειδικό επιστημονικό προσωπικό.

Μέσω της γραμμής SOS 15900 βρίσκεται δίπλα σε όλες τις γυναίκες, με δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη και ενημέρωση για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας ειδικό επιστημονικό προσωπικό. Η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 λειτουργεί πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και παρέχει άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας, ψυχοκοινωνική συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα βίας, καθώς και πληροφόρηση και ενημέρωση για θέματα σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε όλους τους πολίτες και τους φορείς.

15900: Η γραμμή στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό

Η Γραμμή στελεχώνεται με ψυχολόγους και κοινωνικούς/ες επιστήμονες με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα έμφυλης βίας και οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα το προσωπικό της Γραμμής να καλέσει πίσω τις γυναίκες σε περίπτωση που δεν επαρκεί ο διαθέσιμος χρόνος ομιλίας τους που έχουν στον πάροχό τους, ενώ τα θύματα βίας μπορούν να επικοινωνήσουν και με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Υπενθυμίζεται σε αυτό το πλαίσιο ότι οι πολίτες μπορούν να καλούν για περιστατικά βίας, έμφυλης ή ενδοοικογενειακής, και στον Ενιαίο Αριθμό Εξυπηρέτησης Πολιτών 1555 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των εποπτευόμενων φορέων του. Οι κλήσεις από εκεί διαβιβάζονται αμέσως στη Γραμμή SOS 15900. Οι κλήσεις στο 1555 είναι επίσης δωρεάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments