Ελλάδα

Μέγαρο Μαξίμου: Έμπρακτη στήριξη με υλικό για ψηφιακές τάξεις σε απομακρυσμένα χωριά των Δελφών

Μέγαρο Μαξίμου: Έμπρακτη στήριξη με υλικό για ψηφιακές τάξεις σε απομακρυσμένα χωριά των Δελφών
Μέγαρο Μαξίμου: Για ακόμη μια φορά το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει την έμπρακτη στήριξή του σε απομακρυσμένες περιοχές και όχι μόνο που αφορούν είτε την εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές είτε κατοίκους δυσπρόσιτων και ορεινών περιοχών.

Για ακόμη μια φορά το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει την έμπρακτη στήριξή του σε απομακρυσμένες περιοχές και όχι μόνο που αφορούν είτε την εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές είτε κατοίκους δυσπρόσιτων και ορεινών περιοχών. Χάριν στην πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη εστάλη σε απομακρυσμένα χωριά των Δελφών Τεχνολογικό υλικό για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με επιστολή των τοπικών αρχών η κίνηση η οποία κατέστη εφικτή έπειτα από την προσωπική φροντίδα του Πρωθυπουργικού γραφείου, θα βοηθήσει σημαντικά στη διευκόλυνση του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών και στην εκμάθηση και εξοικείωση των μαθητών με τα ψηφιακά εργαλεία που θα έχουν στο εξής στη διάθεσή τους. Τα σχολικά βοηθήματα μεταξύ των οποίων και φορητοί υπολογιστές θα ενισχύσουν το ψηφιακό αποτύπωμα στα δημοτικά σχολεία Πολυδρόσου και Επταλόφου της περιφερειακής ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών.

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο ομώνυμος δήμος

«Ευχαριστούμε θερμά την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, όπως επίσης και τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη για την ευαισθησία τους και την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για τις ανάγκες των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ομώνυμος δήμος προσθέτοντας, τέλος, ότι η πολύτιμη αυτή δωρεά του τεχνολογικού εξοπλισμού, θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο το έργο που επιτελείται.

Έμπρακτη στήριξη από το Μέγαρο Μαξίμου σε μαθητές και κατοίκους δυσπρόσιτων περιοχών

  • Πρότυπο Κέντρο Τεχνολογίας το Δημοτικό Σχολείο στις Καστανιές του Έβρου
  • Εφοδιάστηκε με απινιδωτές η Αντίπαρος

Δύο ακόμη πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες εκτός όλων των υπολοίπων έχει λάβει το Μέγαρο Μαξίμου και αφορά το Δημοτικό Σχολείο στις Καστανιές Έβρου αλλά και την Αντίπαρο.  Με πρωτοβουλία του Γρηγόρη Δημητριάδη, Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, η Αντίπαρος θα εφοδιαστεί με τρεις νέους απινιδωτές. Μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου του νησιού, Αναστασίου Φαρούπου.

Μια πολύ θετική σημαντική εξέλιξη προέκυψε για το Δημοτικό Σχολείο στις Καστανιές Έβρου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να μετατραπεί σε Πρότυπο Κέντρο Τεχνολογίας, μια πράξη που αποτελεί σημαντικό κίνητρο και έμπρακτη στήριξη στο ακριτικό σχολείο. Την ευχάριστη είδηση γνωστοποίησε πριν από λίγους μήνες ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης όπου ευχαρίστησε τόσο την υφυπουργό Τουρισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη όσο και τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη για τη σημαντική συνεισφορά τους.

Με τη βοήθεια και κυβερνητικών στελεχών είχε φτιαχτεί  παιδική χαρά στο νηπιαγωγείου του Πέπλου

Περίπου τον Οκτώβριο του 2020 είχε φθάσει στο γραφείο της τότε υφυπουργού Παιδείας, κ. Σοφίας Ζαχαράκη, ενημέρωση από την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό κ. Χρυσάνθη Μπαξεβάνη, που υπηρετεί στο νηπιαγωγείο του ακριτικού χωριού, στον Πέπλο του Έβρου. Η κ. Μπαξεβάνη ζητούσε μια παιδική χαρά με προδιαγραφές κατάλληλες και ασφαλείς για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Η τότε υφυπουργός Παιδείας κ. Ζαχαράκη φρόντισε η έκκληση για προσφορά να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και πιο συγκεκριμένα στον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού. Η κ. Σοφία Ζαχαράκη ανέλαβε συνολικά το σχέδιο και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου επωμίστηκε με τον συντονισμό, την ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για προσφορά και την ταχεία επίλυση των γραφειοκρατικών διαδικασιών έτσι ώστε όλα να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments