Ελλάδα

Μέτρα covid: Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση, διασκέδαση και δημόσιες υπηρεσίες

Μέτρα covid: Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση, διασκέδαση και δημόσιες υπηρεσίες
Μέτρα covid: Χαλαρώνουν από σήμερα τα μέτρα τα οποία είχαν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Χαλαρώνουν από σήμερα τα μέτρα τα οποία είχαν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Η επιδημιολογική εικόνα σταδιακά αρχίζει και παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και για αυτό το λόγο η αρμόδια επιτροπή έκρινε πως μπορούν σιγά σιγά να χαλαρώσουν. Το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Ιανουαρίου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με τους περιορισμούς που ισχύουν για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Σε συνέχεια των μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, στη δημοσιότητα δόθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Μέτρα covid: Τι ισχύει σε εστίαση, διασκέδαση, γήπεδα

Εστίαση

  • Μέχρι έξι (6) άτομα ανά τραπέζι.
  • Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας, τηρουμένων των προδιαγραφών από το προσωπικό, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος.
  • Ειδικώς το προσωπικό φέρει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα(χειρουργική και υφασμάτινη).

Διασκέδαση

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας, τηρουμένων των προδιαγραφών από το προσωπικό, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος. Ειδικώς το προσωπικό φέρει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).
  • Μέχρι έξι (6) άτομα ανά τραπέζι.
  • Οι μουσικοί τηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενός (1) μέτρου.
  • Οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό στα τραπεζοκαθίσματα.

Παραμένει το 10% στα γήπεδα

Παράλληλα, τα μέτρα για τα γήπεδα παραμένουν και συγκεκριμένα παραμένει ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα.

Η είσοδος για το κοινό σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εκκλησίες

Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 ή
  • πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 ή
  • βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest). Εξαιρούνται από την εφαρμογή του παρόντος σημείου απολύτως κατεπείγουσες περιπτώσεις, ιδίως πρόσβασης σε αστυνομικά τμήματα, που δεν επιδέχονται αναβολής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments