Οικονομία

Goldman Sachs: Ανεβάζει την αμοιβή του CEO David Solomon στα 35 εκατομμύρια δολάρια

Goldman Sachs: Ανεβάζει την αμοιβή του CEO David Solomon στα 35 εκατομμύρια δολάρια
Goldman Sachs: Η συνολική αποζημίωση του διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs David Solomon για το 2021 θα είναι 35 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η τράπεζα την Παρασκευή.

Η συνολική αποζημίωση του διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs David Solomon για το 2021 θα είναι 35 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η τράπεζα την Παρασκευή. Αυτό είναι διπλάσιο από τα 17,5 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε για το 2020. Το διοικητικό συμβούλιο είχε τότε περικόψει 10 εκατομμύρια δολάρια από την αμοιβή του 27,5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει νομικά έξοδα που σχετίζονται με τον ρόλο της τράπεζας στο σκάνδαλο διαφθοράς της 1Malaysia Development Bhd.

Goldman Saschs: Τι περιλαμβάνει η αμοιβή του

Η συνολική αμοιβή του Solomon για το 2021 περιλαμβάνει ετήσιο βασικό μισθό 2 εκατομμυρίων δολαρίων και μεταβλητή αποζημίωση 33 εκατομμυρίων δολαρίων, το 70% των οποίων είναι με τη μορφή αποζημίωσης μετοχών βάσει στόχου ή περιορισμένων μονάδων μετοχών. Άλλες μεγάλες τράπεζες της Wall Street έχουν επίσης ανταμείψει αδρά τους διευθύνοντες συμβούλους τους καθώς τα ετήσια κέρδη ανέκαμψαν το 2021 χάρη στις προβλέψεις για ζημίες δανείων που σχετίζονται με την πανδημία που δεν υλοποιήθηκαν.

Η Morgan Stanley αύξησε την ετήσια αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου Τζέιμς Γκόρμαν στα 35 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η JPMorgan αύξησε την αμοιβή του Τζέιμι Ντάιμον στα 34,5 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε που ανέλαβε τα ηνία από τον Lloyd Blankfein το 2018, ο Solomon, 60 ετών, προσπάθησε να διαφοροποιήσει τα έσοδα, εστιάζοντας περισσότερο σε προβλέψιμες ροές, όπως η καταναλωτική τραπεζική και η διαχείριση πλούτου και περιουσιακών στοιχείων, ενώ μειώνει την εξάρτηση από επιχειρήσεις που εστιάζουν στις κεφαλαιαγορές. Η τράπεζα ανέφερε καθαρά έσοδα 21,64 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, έναντι 9,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments