Τεχνολογία

Google Doodle: Ξεκινά σήμερα το Σεληνιακό έτος του 2022

Google Doodle: Ξεκινά σήμερα το Σεληνιακό έτος του 2022
Google Doodle: Η Google με το σημερινό Doodle γιορτάζει την επίσημη έναρξη του νέου σεληνιακού έτους του 2022 για τις ανατολικές χώρες.

To σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στην έναρξη του Νέου Σεληνιακού Έτους του 2022 για τις ανατολικές χώρες. Όπως οι Δυτικοί λαοί γιορτάζουν την 1 Ιανουαρίου, ως την έναρξη του νέου έτους, οι ανατολικές χώρες οριοθετούν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, με βάση το αρχαίο σεληνιακό κινεζικό ημερολογιακό σύστημα, το οποίο ακολουθεί τους κύκλους της σελήνης και του ήλιου.

Το Doodle της Google, παρουσιάζει μία τίγρη να τρώει χρυσάνθεμα (παραδοσιακό λουλούδι των Κινέζων), και να βάζει ένα λουλούδι αμυγδαλιάς στο κεφάλι της (παραδοσιακό δένδρο των Ιαπώνων), ενώ πλάι της υπάρχουν πολλά εορταστικά αντικείμενα, όπως φαναράκια-αερόστατα, ανεμόμυλοι, μία πιατέλα με ψάρι που συμβολίζει την αφθονία, και έναν κόκκινο φάκελο που περιέχει χρήματα.

Πως πραγματοποιείται ο εορτασμός του Νέου Σεληνιακού Έτους

Οι εορτασμοί για την υποδοχή του νέου έτους ξεκινούν 10 μέρες πριν, με λαμπερά φαναράκια, με ανεμόμυλους, ενώ παράλληλα αρκετοί καθαρίζουν τα σπίτια τους, για να απομακρύνουν την κακή τύχη του προηγούμενου έτους. Επίσης, ετοιμάζονται παραδοσιακά φαγητά που αντιπροσωπεύουν την καλή τύχη, όπως ψάρια (αφθονία) και μανταρίνια (ευημερία).

Οι ανατολίτες επίσης διακοσμούν τα σπίτια τους με λουλούδια, όπως άνθη ροδάκινου, κόκκινα φανάρια, κόκκινα πανό με ευχές για καλοτυχία και μακροημέρευση και ανταλλάζουν κόκκινους φακέλους με χρήματα. Γενικά επικρατεί το κόκκινο χρώμα στην παράδοση τους, το οποίο το θεωρούν το χρώμα που φέρνει τύχη, δύναμη και αισιοδοξία.

Κάθε νέο έτος των ανατολικών χωρών σχετίζεται και με ένα εκ των δώδεκα παραδοσιακών κινεζικών ζωδίων. Η 1η Φεβρουαρίου του 2022 σηματοδοτεί την έναρξη του έτους της Τίγρης, σύμφωνα με τα κινεζικά ζώδια.

Το Google Doodle

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments