Οικονομία

Συντάξεις ΗΠΑ: Γιατί τα δημόσια συνταξιοδοτικά ταμεία πρέπει να στραφούν σε πιο «επιθετικές» επενδύσεις

Συντάξεις ΗΠΑ: Γιατί τα δημόσια συνταξιοδοτικά ταμεία πρέπει να στραφούν σε πιο «επιθετικές» επενδύσεις
Συντάξεις ΗΠΑ: Τα δημόσια συνταξιοδοτικά ταμεία των ΗΠΑ πιθανότατα θα πρέπει να στραφούν σε πιο επιθετικές επενδυτικές στρατηγικές και επενδύσεις τα επόμενα χρόνια.

Τα δημόσια συνταξιοδοτικά ταμεία των ΗΠΑ πιθανότατα θα πρέπει να στραφούν σε πιο επιθετικές επενδυτικές στρατηγικές και επενδύσεις τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα πρέπει να γίνει για να καλύψουν τα χρηματοδοτικά κενά παρά τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν κρατικοί επενδυτές και έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ εν μέσω της έκρηξης της αγοράς μετοχών το 2021.

Η διαφορά μεταξύ περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στα δημόσια συνταξιοδοτικά ταμεία των ΗΠΑ, γνωστή ως «χρηματοδοτούμενη αναλογία», παραμένει «μη ικανοποιητική» σε λιγότερο από 75%, ανέφερε σε έκθεσή της η Global SWF, ειδικός σε κρατικούς επενδυτές.

Συντάξεις ΗΠΑ: Τι δείχνουν τα περιουσιακά στοιχεία

Τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται από κρατικά επενδυτικά και δημόσια συνταξιοδοτικά ταμεία παγκοσμίως αυξήθηκαν στα 31,9 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021, χάρη στην άνοδο των τιμών των αμερικανικών μετοχών και του πετρελαίου και οι επενδύσεις ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και αρκετά χρόνια, ανέφερε η Global SWF σε προηγούμενη έκθεση. Για τα συνταξιοδοτικά ταμεία, αυτό σημαίνει ότι έχουν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία για να καλύψουν μελλοντικές υποχρεώσεις.

Για παράδειγμα, το σύστημα συνταξιοδότησης δημοσίων υπαλλήλων της Καλιφόρνια το οποίο διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δημόσιο συνταξιοδοτικό ταμείο των ΗΠΑ, αύξησε τα περιουσιακά του στοιχεία πάνω από 92 δισεκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με την οικονομική του έκθεση 2020-21.

Αυτή η ανάπτυξη ενίσχυσε τη χρηματοδοτούμενη αναλογία του Ταμείου Συνταξιοδότησης Δημοσίων Υπαλλήλων σε περίπου 80% στα τέλη Ιουνίου του περασμένου έτους από 70% ένα χρόνο νωρίτερα. Η CalPERS αρνήθηκε να σχολιάσει. Ωστόσο, ο εθνικός μέσος όρος των ΗΠΑ για τους κεφαλαιοποιητικούς δείκτες – που υπολογίζεται ως σύγκριση μεταξύ της αναλογιστικής αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεών τους από τα δημόσια συνταξιοδοτικά ταμεία – παραμένει κάτω από το 75%, με έλλειμμα 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η Global SWF.

Συντάξεις ΗΠΑ: Ένας στους τρεις ανέβαλε τη συνταξιοδότησή του λόγω κορωνοϊού το 2021

Περίπου 69 εκατομμύρια Αμερικανοί μετέθεσαν λόγω κορωνοϊού χρονικά τη συνταξιοδότησή τους. Αυτός ο αριθμός συνιστά μια ελαφριά αύξηση κατά 1 εκατομμύριο σε σύγκριση με τον Μάιο του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments