Ελλάδα

Χαλάρωση μέτρων: Στο 10% τα γήπεδα μετά το νέο «όχι» των ειδικών

Χαλάρωση μέτρων: Στο 10% τα γήπεδα μετά το νέο «όχι» των ειδικών
Παραμένει στο 10% η πληρότητα στα γήπεδα μετά την άρνηση των ειδικών να εισηγηθούν περαιτέρω χαλάρωση εξαιτίας της πανδημίας

Νέο «φρένο» έβαλαν οι ειδικοί στην προοπτική περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής.

Οι προσδοκίες για αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα είχαν καλλιεργηθεί από την πρώτη προαναγγελία της χαλάρωσης των μέτρων που επιβλήθηκαν πριν από τις γιορτές, αλλά δεν ευοδώθηκαν.

Ακολούθησε όμως η διαβεβαίωση ότι το ζήτημα θα επανεξεταστεί, την εβδομάδα που διανύουμε, όπως κι έγινε. Τα νέα ωστόσο δεν είναι ευχάριστα, καθώς η επέλαση της Όμικρον αλλά και τα υψηλά ποσοστά σε κρούσματα και θανάτους σταμάτησαν την όποια συζήτηση.

Κατά συνέπεια παραμένει το ισχύον καθεστώς στα γήπεδα, δηλαδή πληρότητα στο 10% και ανώτατο όριο οι χίλιοι φίλαθλοι στις κερκίδες.

Επιπλέον, δεν άναψε το πράσινο φως για την άρση των περιορισμών σε εστίαση και διασκέδαση, όπως π.χ ο αριθμός των πελατών.

Οι ειδικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με την πορεία της πανδημίας καθώς εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση ακόμα αργεί.

Είναι ενδεικτική η δήλωση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, καθώς όπως είπε η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί εξαιτίας της μείωσης του ρυθμού εμβολιασμού για την τρίτη δόση, ενώ εκτίμησε πως θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου. Μάλιστα, προέβλεψε ότι στις 22, περίπου, Φεβρουαρίου τα κρούσματα θα φτάσουν τα 31.000.

Ωστόσο, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο καλό σενάριο της εξέλιξης της πανδημίας, επισημαίνοντας πως σε διασωληνωμένους και νεκρούς δεν θα έχουμε νέο ρεκόρ.

Ποια μέτρα ισχύουν ακόμα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

  • Διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μεταφοράς, αλλά και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους για όλους – εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
  • Πληρότητα 10% στα γήπεδα
  • Απαγορεύονται οι όρθιοι στην εστίαση και μέχρι έξι (6) άτομα σε κάθε τραπέζι

Ποια μέτρα ισχύουν μόνο για ανεμβολίαστους

  • Οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εισέλθουν σε κανέναν κλειστό χώρο. Για παράδειγμα, τα σινεμά και θέατρα είναι με 100% πληρότητα όμως μόνο για εμβολιασμένους, ενώ στην εστίαση μπορούν να καθίσουν μόνο στους ανοιχτούς χώρους με την επίδειξη αρνητικού rapid.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments