Τεχνολογία

Τέσλα: Ανακαλούνται στις ΗΠΑ τα οχήματα που δεν σταματούν στο Stop

Τέσλα: Ανακαλούνται στις ΗΠΑ τα οχήματα που δεν σταματούν στο Stop

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram - teslamotors

Τέσλα: Το πρόβλημα αφορά το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, καθώς διαπιστώθηκε πως κάποια αυτοκίνητα δεν σταματούν στις διασταυρώσεις και στις πινακίδες Stop.

Ένας αριθμός περίπου 54.000 αυτοκινήτων της Τέσλα αποσύρονται από την αμερικανική αγορά , μετά από απαίτηση των αρχών καθώς διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στο λογισμικό πλήρους αυτόνομης οδήγησης με αποτέλεσμα κάποια οχήματα να μην καταφέρουν να σταματούν, όπως θα  έπρεπε ιδανικά  σε διασταυρώσεις και σε πινακίδες Stop.

View this post on Instagram

A post shared by Tesla (@teslamotors)

Σύμφωνα με την απαίτηση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων, η ανάκληση αφορά οχήματα και των τεσσάρων μοντέλων της εταιρείας –S, 3, X και Y- καθώς με την ενεργοποίηση του συστήματος Full Self Driving Beta κάποια αυτοκίνητα δεν σταματούσαν πλήρως στις διασταυρώσεις, αλλά συνέχιζαν κανονικά την διαδρομή με κίνδυνο θανάτου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση για την πρόκληση κάποιου ατυχήματος ή κάποιου τραυματισμού

Κύριο μέλημα της εταιρείας ήταν το λογισμικό να έχει την ακριβής συμπεριφορά των οδηγών, που πολλές φορές «ρολάρουν» προσεκτικά σε κάποιες διασταυρώσεις, ακόμη και όταν υπάρχει πινακίδα Stop, αντί να ακινητοποιήσουν το όχημα. Η συγκεκριμένη τακτική στην οδήγηση επιτρέπεται σε πολλές χώρες διεθνώς, αλλά απαγορεύεται κάθετα στις ΗΠΑ, όπου σε πινακίδα Stop ο οδηγός οφείλει να σταματήσει τελείως την πορεία του αυτοκινήτου.

View this post on Instagram

A post shared by Tesla (@teslamotors)

Εξάλλου η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση για την πρόκληση κάποιου ατυχήματος ή κάποιου τραυματισμού σαν αποτέλεσμα της παρατυπίας στο λογισμικό. Όμως, μετά από διαπραγματεύσεις με τις αμερικανικές αρχές δέχτηκε να αποσύρει τα οχήματα και να τροποποιήσει το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης.

View this post on Instagram

A post shared by Tesla (@teslamotors)

Θυμίζουμε πως και τον περασμένο Νοέμβριο η Tέσλα είχε και πάλι αναγκαστεί να προχωρήσει σε ανάκληση περίπου 12.000 οχημάτων της στις ΗΠΑ, που είχαν πουληθεί μετά το 2017, επίσης λόγω προβλήματος στο λογισμικό που αφορούσε τα φρένα ασφαλείας.

Τον Δεκέμβριο ανακάλεσε ακόμα 475.000 οχήματα λόγω προβλημάτων στην κάμερα οπισθοπορίας και το πορτμπαγκάζ

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι αρχές έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα έρευνα που αφορά συνολικά 580.000 αυτοκίνητα της Tesla με αφορμή την απόφαση της εταιρείας να προσφέρει τη δυνατότητα στους επιβάτες να μπορούν να παίξουν παιχνίδια στην μπροστινή οθόνη στο ταμπλό του οχήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments