Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Πώς ένα πάρτι γενεθλίων εξέθεσε τους αξιωματούχους στη σκληρή πραγματικότητα του Covid

Χονγκ Κονγκ: Πώς ένα πάρτι γενεθλίων εξέθεσε τους αξιωματούχους στη σκληρή πραγματικότητα του Covid

Πηγή Φωτογραφίας: instagram - facivilizer

Χονγκ Κονγκ: Ο Χο ήταν ανάμεσα σε δεκάδες γραφειοκράτες και νομοθέτες που διατάχθηκαν σε καραντίνα την περασμένη εβδομάδα, αφού βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Με ζωντανή μετάδοση στο Facebook το Σάββατο, ο Χο, ο οποίος είναι γνωστός για τις σθεναρές του απόψεις υπέρ του κατεστημένου, χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και κούνησε το δάχτυλό του θυμωμένα στους αξιωματούχους του Χονγκ Κονγκ. Η ασυμβίβαστη στρατηγική της πόλης για τον κορωνοϊό ήταν τόσο ακατάλληλη όσο τα “κάστρα από άμμο στην παραλία”, είπε χαρακτηριατικά.

«Ο χειρισμός των θεμάτων από την κυβέρνηση είναι εντελώς εξωφρενικός, εντελώς άτακτος!». είπε σε άλλη ανάρτηση εκείνο το βράδυ. Ο Χο ήταν ανάμεσα σε δεκάδες γραφειοκράτες και νομοθέτες του Χονγκ Κονγκ που διατάχθηκαν σε καραντίνα την περασμένη εβδομάδα, αφού βρέθηκε θετικός στον Covid-19 σε πάρτι γενεθλίων ενός αξιωματούχου στις 3 Ιανουαρίου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @shitazhang

Στο Χονγκ Κονγκ, όποιος βρεθεί θετικός στον ιό ή θεωρείται ότι έχει στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα αντιμετωπίζει σοβαρές συνέπειες

Περισσότερα από 200 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση σε ισπανικό εστιατόριο, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας  έχει επιβεβαιωθεί θετικό στον Covid-19. Διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν το εστιατόριο ή κάποιος από τους παρευρισκόμενους αξιωματούχους παραβίασε κάποιους κανόνες. Το Χονγκ Κονγκ, μαζί με την ηπειρωτική Κίνα, είναι ένα από τα λίγα μέρη που εξακολουθούν να ακολουθούν ένα αυστηρό μοντέλο μηδενικού Covid. Η πόλη είναι σε μεγάλο βαθμό κλειστή για τον έξω κόσμο, με την κυβέρνηση να διπλασιάζει τον στόχο της να εξαλείψει όλα τα τοπικά κρούσματα του ιού με την ελπίδα να ανοίξει ξανά τα σύνορά της με την ηπειρωτική Κίνα.

Στο Χονγκ Κονγκ, όποιος βρεθεί θετικός στον ιό ή θεωρείται ότι έχει στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα αντιμετωπίζει σοβαρές συνέπειες. Τα θετικά περιστατικά στέλνονται στο νοσοκομείο, ανεξάρτητα από το αν έχουν συμπτώματα. Μπορούν να φύγουν μόνο αφού βγουν αρνητικά για τον ιό δύο φορές διαδοχικά, οπότε πρέπει να συμπληρώσουν άλλες 14 ημέρες απομόνωσης σε κυβερνητικό στρατόπεδο, αντιμετωπίζουν επίσης εβδομάδες απομόνωσης και πολλαπλές δοκιμές σε μια κυβερνητική εγκατάσταση.

«Με είχαν να περιμένω όλη μέρα για να εξεταστώ»

Στο βίντεό του, ο Χο δεν ζήτησε συγγνώμη που πήγε στο πάρτι, το οποίο αγνόησε τις οδηγίες της κυβέρνησης για να αποφύγει μεγάλες συγκεντρώσεις εν μέσω της πρώτης τοπικής επιδημίας κρουσμάτων κορωνοϊού στο Χονγκ Κονγκ σε σχεδόν τρεις μήνες.

«Με έβαλαν να περιμένω όλη μέρα και μου είπαν τώρα ότι μπορώ να πάω!» είπε ο Χο στο Facebook. “Και μπορούν να με στείλουν μόνο στο σταθμό Tsing Yi MTR — Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να μου το είχαν πει νωρίτερα για να πάρω έναν οδηγό να έρθει να με πάρει!”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments