Ελλάδα

Ιταλός απήγαγε 38χρονο, τον έδεσε και του έκανε ηλεκτροσόκ

Ιταλός απήγαγε 38χρονο, τον έδεσε και του έκανε ηλεκτροσόκ
Οι οικονομικές διαφορές για μία μοτοσικλέτα οδήγησαν στην απαγωγή και την «άγρια» επίθεση.

Μια πρωτοφανής υπόθεση θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείου Δωδεκανήσου. Στο εδώλιο θα βρεθεί ένας 46χρονος ιταλικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται ότι τραυμάτισε με μαχαίρι, τσεκούρι και taser έναν 38χρονο Αλβανό, αφού προηγουμένως τον απήγαγε, εξαιτίας οικονομικών διαφορών. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα rodiaki, η υπόθεση στην οποία κατηγορείται και ένας 35χρονος, επίσης ιταλικής καταγωγής, που έχει συγγενική σχέση με τον 46χρονο, απασχόλησε για πρώτη φορά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω τον Απρίλιο του 2019.

Το δικαστήριο επέβαλε τότε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών, φυλάκιση ενός μηνός και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στον 46χρονο, ενώ στον 35χρονο ποινή κάθειρξης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση επίσης να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Σημειώνεται ότι ο 46χρονος Ιταλός, ο οποίος άσκησε έφεση που θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα, κατηγορείτο αρχικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ωστόσο η κατηγορία αυτή μετατράπηκε στο πρωτόδικο δικαστήριο σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το χρονικό

Τα ξημερώματα της 25ης Ιουλίου του 2016 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετέβησαν σε δρόμο της πόλης, μετά από αναφορές για ένα τραυματισμένο άτομο που είχε ξεφύγει από τους απαγωγείς του. Εκεί εντόπισαν έναν 38χρονο, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατήγγειλε ότι στις 17:00 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, δύο γνωστοί του Ιταλοί τον προσκάλεσαν στο κατάστημα που λειτουργούσαν στην πόλη της Ρόδου, όπου αφού τον ακινητοποίησαν, τον φίμωσαν και του έδεσαν τα χέρια, τα πόδια και τον λαιμό με σχοινί και καλώδιο. Στη συνέχεια τον οδήγησαν σε αποθήκη του καταστήματος όπου τον τραυμάτισαν με μαχαίρια και ένα τσεκούρι, ενώ του έκαναν ηλεκτροσόκ με μία συσκευή εκκένωσης «taser». Ο 38χρονος είχε αναφέρει επίσης ότι περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της 25ης Ιουλίου, ο 46χρονος αποχώρησε από το κατάστημα, αφήνοντας τον ανιψιό του να τον φυλά. Μία ώρα ωστόσο αργότερα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο 35χρονος είχε αποκοιμηθεί, κατάφερε να διαφύγει, και βγήκε στον δρόμο όπου τελικά τον εντόπισαν οι αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο κατάστημα και συνέλαβαν τον 35χρονο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, ένα τσεκούρι, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), σχοινί και καλώδιο μπαλαντέζα, καθώς και μία βερμούδα, ένα μπλουζάκι και ένα μαντήλι με τα οποία ο 38χρονος Αλβανός είπε ότι τον είχαν φιμώσει. Ακολούθησε η σύλληψη του 46χρονου Ιταλού, στο σπίτι του. Στην κατοχή των δύο ανδρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης 35 ναρκωτικά χάπια. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οι δύο Ιταλοί προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, με αποτέλεσμα να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, άμεση συνέργεια στο αδίκημα αυτό, διακεκριμένη αρπαγή με σκοπό να εξαναγκαστεί ο παθών σε πράξη για την οποία δεν είχε υποχρέωση, τελεσθείσα κατά συναυτουργία, οπλοφορία και οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών.

Για μια μοτοσικλέτα

Αφορμή για την απαγωγή και την επίθεση εναντίον του, σύμφωνα με την κατάθεση του 38χρονου, ήταν τα χρήματα που είχε δώσει ο 46χρονος για την αγοραπωλησία μίας μοτοσικλέτας. Η αρχική τιμή πώλησης του οχήματος από τον κουνιάδο του, όπως υποστήριξε ο καταγγέλλων, ήταν 4.500 ευρώ, ωστόσο τελικά συμφώνησαν στα 3.500 ευρώ, από τα οποία έδωσε τα 2.500 και τα υπόλοιπα 1.000 θα τα έδινε αργότερα. Ο 38χρονος διέψευσε κατηγορηματικά ότι μπήκε στο σπίτι του Ιταλού και έκλεψε χρήματα ή κοσμήματα, όπως ισχυριζόταν ο 46χρονος, ενώ ο ανιψιός του τελευταίου δεν είχε άλλη ανάμιξη εκτός του ότι κρατούσε στο σώμα του ένα μαχαίρι, όπως του είχε υποδείξει ο θείος του για να παραμένει ακίνητος. Παράλληλα, ανέφερε ότι τον βρήκε δεμένο το προσωπικό της καθαριότητας του Δήμου, τον έλυσε και ειδοποίησε την αστυνομία, προσθέτοντας ότι όλα αυτά, καθώς και οι βασανισμοί του έχουν καταγραφεί σε βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο και δόθηκε στην αστυνομία.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Από την πλευρά τους, θείος και ανιψιός αρνούνται όσα τους καταλογίζονται. Στην απολογίας τους στην ανακρίτρια Ρόδου είχαν ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο 38χρονος είχε απειλήσει τον 46χρονο ότι θα τον σκοτώσει, όπως επίσης και την οικογένειά του, παρουσιάζοντας άλλη εκδοχή της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, ο 46χρονος Ιταλός υποστηρίζει ότι πριν από έναν χρόνο ο 36χρονος τού είχε κλέψει χρήματα και κοσμήματα, ενώ αρνήθηκε ότι τον απήγαγαν, σημειώνοντας ότι μόνος του πήγε στο μαγαζί του, όπου εκεί ήταν εριστικός και επιθετικός και κάποια στιγμή πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και του επιτέθηκε. Ο Ιταλός υποστήριξε μάλιστα ότι είχε δεχτεί μαχαιριές στην πλάτη, πάνω από την μπλούζα, οι οποίες του άφησαν σημάδια, αλλά και πως υπήρχε και σχετική ιατροδικαστική έκθεση που το επιβεβαιώνει αυτό. Ο 46χρονος είχε επίσης υποστηρίξει ότι κάποια στιγμή, αφού χτύπησε τον 38χρονο στη μύτη και ζαλίστηκε, πήρε ένα καλώδιο που βρήκε πρόχειρο και τον έδεσε γιατί φοβήθηκε, αφού απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει. Στη συνέχεια τού έδεσε και τα πόδια και τον φίμωσε για να μην φωνάξει, καθώς φοβόταν μήπως είχε και άλλους συμπατριώτες του. Όπως ανέφερε ακόμα ο Ιταλός, δεν χρωστάει χρήματα για τη μηχανή αφού την έχει ξοφλήσει, ενώ την ίδια εκδοχή της ιστορίας παρουσίασε και ο ανιψιός του. Όσον αφορά την κατηγορία της οπλοκατοχής και οι δύο άνδρες είχαν δηλώσει ότι επρόκειτο για ένα μαχαίρι κουζίνας, ενώ για τα ναρκωτικά χάπια, ότι μέρος αυτών τα λαμβάνει ο 35χρονος λόγω των προβλημάτων υγείας του και τα υπόλοιπα ανήκουν στη φίλη του 46χρονου Ιταλού. Ο τελευταίος υποστήριξε μάλιστα πως υπήρχε και ιατρική συνταγή την οποία και προσκόμισε. Οι δύο άντρες, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ενώ τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5.000 ευρώ για τον 43χρονο Ιταλό και 1.000 ευρώ για τον 32χρονο ανιψιό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments