Διεθνή

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του κυρίου Γκέλερ

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του κυρίου Γκέλερ

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram - qendra_alert_granit_sokolaj

Ήρθε και και κατέπληξε όλη την ελληνική τηλεόραση. Άφησε το αποτύπωμα του για τα καλά. Ο λόγος για τον ταλαντούχο και ταχυδακτυλουργό κύριο Γιούρι Γκέλερ.

Ήρθε και κατέπληξε την ελληνική τηλεόραση, κέρδισε όλο το τηλεοπτικό κοινό. Και αυτό γιατί δεν έχει μαγικές ικανότητες όπως λέει, αλλά γιατί με το σόου του κατάφερε να κάνει και τον πιο δύσπιστο να πιστέψει και να αφεθεί στο υπερθέαμα. Ο λόγος για τον ταλαντούχο και ταχυδακτυλουργό  κύριο Γιούρι Γκέλερ. Για κάποιους είναι χαρισματικός, ξεχωριστός, ένας mentalist μύθος.

Για κάποιους άλλους ένας απλός παπατζής, φθηνών φαρσών. Ποιος είναι τελικά ο Γιούρι Γκέλερ; Τι έχει κάνει στη ζωή του; Και τι έχει ακουστεί γι’ αυτόν; Πως ξεκίνησε; κρίσιμα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεις.

View this post on Instagram

A post shared by Uri Geller (@theurigeller)

Η ανακάλυψη του ταλέντου του

Το κουτάλι και η σούπα Ο διάσημος mentalist ανακάλυψε το αμφιλεγόμενο ταλέντο του  σε ηλικία 5 ετών, την ώρα που έτρωγε σούπα και λύγισε το κουτάλι χωρίς να το πιέσει καθόλου. Μάλιστα, η μητέρα του έχει την θεωρία πως κληρονόμησε μέρος των υπερ δυνάμεών του από τον Φρόιντ!

Στις αρχές του 1970 έγινε γνωστός στο Ισραήλ, ενώ η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη όταν σε ερώτηση που έγινε στην πρωθυπουργό της χώρας Γκόλντα Μέιρ σχετικά με το τι προβλέπει για το μέλλον του Ισραήλ, απάντησε: «Μη ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τον Γιούρι Γκέλερ»!

View this post on Instagram

A post shared by Uri Geller (@theurigeller)

Την ίδια εποχή έκανε μια εμφάνιση στο σόου του Τζόνι Κάρσον για να κάνει το ντεμπούτο  του με τα κουτάλια και να σταματάει τα ρολόγια με τις σκέψεις του, αλλά ατύχησε. Ισχυρίστηκε πως οι δυνάμεις του δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται σαν να έχουν διακόπτη και πως εκείνη την ώρα στο στούντιο δεν αισθανόταν «σωστά». Άλλοι είπαν πως ο Κάρσον είχε συνεννοηθεί με τον Τζέιμις Ράντι, για να αλλάξει τα κουτάλια που θα χρησιμοποιούσε ο Γκέλερ, καθώς υπήρχε η υποψία πως? τα δούλευε, δηλαδή μαλάκωνε τα κουτάλια του πριν από τις επιδείξεις.

Δικαστικές διαμάχες

Ο φανατικός… εχθρός Ο Τζέιμις Ράντι είναι ένας από τους πιο φανατικούς επικριτές του Γιούρι Γκέλερ. Μάλιστα, έχει γράψει ένα βιβλίο και αρκετά άρθρα, προκειμένου να αποδείξει πως ο Γκέλερ είναι απατεώνας, ότι δεν έχει ψυχικές δυνάμεις και ότι όλα αυτά που κάνει δεν είναι τίποτα άλλο παρά φθηνά ταχυδακτυλουργικά τρικ. Μάλιστα, ο Γκέλερ κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει καταθέσει πολλές μηνύσεις εναντίον όλων όσοι τον έχουν αμφισβητήσει κατά καιρούς, ζητώντας εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Δικαστικοί αγώνες από τους οποίους τις περισσότερες φορές δεν έχει καταφέρει να βρει το δίκιο του.

Και μπορεί ο Γιούρι Γκέλερ να έχει χάσει πολλές δίκες, αλλά τα έχει πάει πολύ καλά σε δουλειές που έχουν να κάνουν με? ψυχικούς εντοπισμούς, ενώ αμείβεται με πολλά λεφτά για να χρησιμοποιεί το ειδικό χάρισμά του ως ψυχικός γεωλόγος σε έρευνες για πολύτιμα αντικείμενα θαμμένα στη γη ? από πολύτιμα μέταλλα μέχρι και πετρέλαιο!

Φήμες λένες πως έχει συνεργαστεί με έντεκα εταιρείες εξορύξεων, οι οποίες τον έχουν εξαργυρώσει με περισσότερο από ένα εκατομμύριο λίρες.

Ο Τζέιμις Ράντι έχει πει για τον Γιούρι Γκέλερ: «Πολλοί μάγοι κάνουν αυτά που κάνει ο Γκέλερ, αλλά ονομάζουν τους εαυτούς τους ταχυδακτυλουργούς ή πνευματιστές. Οι καλοί μάγοι είναι καλοί κολπατζήδες και οι καλοί κολπατζήδες μπορούν να κοροϊδέψουν και τους πιο σοφούς ανθρώπους».

Η συνεργασία με το FBI και τη NASAΠαρ’ όλα αυτά, ο πασίγνωστος mentalist έχει συνεργαστεί πολλές φορές και με τις αστυνομικές αρχές πολλών χωρών αλλά και με το FBI, ενώ, όπως υποστηρίζει, έχει δεχτεί πρόταση για συνεργασία ακόμη και από τη ΝΑSA.

View this post on Instagram

A post shared by Uri Geller (@theurigeller)

Οι φιλίες και η κουμπαριά

Αποφάσισε να επισφραγίσει την φιλία του με τον Μάικλ Τζάκσον με κουμπαριά. Βέβαια ο Γιούρι Γκέλερ κατά καιρούς είχε και πολλούς διάσημους φίλους, όπως είναι οι: Τζον Λένον, Μικ Τζάγκερ, Μπριζίτ Μπαρντό, Σαλβαντόρ Νταλί, Λιούις Χάμιλτον και Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος μάλιστα έγινε και κουμπάρος του, όταν ο Γιούρι ανανέωσε τους γαμήλιους όρκους του με τη σύζυγό του.

Αξίζει να τονιστεί  ότι ο Γκέλερ γύρισε και ένα ντοκιμαντέρ για τη σχέση που είχε με τον Μάικλ Τζάκσον, το οποίο έχει τον τίτλο «Μάικλ Τζάκσον: Η ιστορία του Γιούρι»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments