Πολιτική

Μάκης Βορίδης εκλογές: Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή

Μάκης Βορίδης εκλογές: Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή
Μάκης Βορίδης εκλογές: Την εκλογική ετοιμότητα του υπουργείου Εσωτερικών ανά πάσα στιγμή που προκηρυχθούν εκλογές εξήρε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης.

Την εκλογική ετοιμότητα του υπουργείου Εσωτερικών ανά πάσα στιγμή που προκηρυχθούν εκλογές εξήρε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης. «Στο Υπουργείο Εσωτερικών είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για εκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν κιόλας πρόωρες εκλογές» τόνισε ο κ. Βορίδης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Μάκης Βορίδης: Τι είπε για ΕΝΦΙΑ και ακρίβεια

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Βορίδης είπε πως «από την πορεία των εσόδων και την υπερκάλυψη των δημοσιονομικών στόχων». Για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε πως «πάντοτε από την μείωση των φόρων κατανάλωσης υπάρχει ανησυχία σε ότι αφορά την κατανομή τους. Μπορεί να είναι μικρή η μείωση και να μην «φανεί» καθόλου και δεν θα παίζει κανέναν πραγματικό ρόλο και παράλληλα έχεις την ανησυχία μήπως η μείωση δεν κατανέμεται δίκαια, διότι εξαρτάται από την κατανάλωση που έχει την ευχέρεια να κάνει ο καθένας. Παράλληλα έχεις την ανησυχία μήπως η μείωση δεν περάσει καθόλου στην αγορά και απλώς μεγαλώσει τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων».

Ο κ. Βορίδης υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Κυβέρνησης, λέγοντας πως όπως με τον ΕΝΦΙΑ έγινε η μείωση που είχε υποσχεθεί προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, έτσι συνέβη και με άλλους φορολογικούς συντελεστές, αναφέροντας πως το κόμμα είχε «κατέβει» στις εκλογές με συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεσμεύσεις που υλοποιεί.

Μάκης Βορίδης: Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ώστε να μην παραταθεί το κλίμα πόλωσης στην πολιτική σκηνή και στην κοινωνία, ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε «αλίμονο μας αν κάθε φορά που κάποιος επιλέγει την όξυνση, πχ. η αντιπολίτευση, της κάνουμε την χάρη να πάμε σε εκλογές. Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώσει ότι αυτού του είδους η αντιπολίτευση είναι αντιπαραγωγική, γιατί η κοινωνία δεν είναι ούτε στο 2011 ούτε στο 2015».

Τι ανέφερε για την απώλεια του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη

Για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη ο κ. Βορίδης σημείωσε: «πρέπει να συζητήσουμε για το φαινόμενο της οπαδικής βίας, που είναι μέρος της διάχυσης εξτρεμιστικών και βίαιων πρακτικών, ιδιαίτερα σε ένα κομμάτι της νεολαίας. Το νομικό πλαίσιο το κατασταλτικό υπάρχει, τέτοια αδικήματα χαρακτηρίζοντας ως ιδιώνυμα, αλλά απαιτείται πιο βαθιά έρευνα και δράση μέσα στην κοινωνία για να δούμε γιατί κάποια παιδιά οδηγούνται σε τέτοιες συμπεριφορές, αλλά αυτό θέλει πολύ δρόμο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments