Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει συνεχώς πλήρη πρόσβαση σε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα

Θάνος Πλεύρης: Ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει συνεχώς πλήρη πρόσβαση σε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα
Θάνος Πλεύρης: Απάντηση σε δημοσιεύματα έδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης σχετικά με το Σωτήρη Τσιόδρα.

Απάντηση σε δημοσιεύματα έδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης σχετικά με το Σωτήρη Τσιόδρα. Ο αρμόδιος υπουργός έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας συνεχίζει να έχει πρόσβαση σε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα εμφανίστηκε απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα που υποστήριζαν το αντίθετο.

Όπως τονίζει ο κ. Πλεύρης στη δήλωσή του «η τακτική ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας συνεχίζεται από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος, εννοείται πως έχει συνεχώς πλήρη πρόσβαση σε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας».

Θάνος Πλεύρης: Ολόκληρη η απάντηση του υπουργού Υγείας

Η τακτική ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας συνεχίζεται από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εννοείται πως έχει συνεχώς πλήρη πρόσβαση σε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Οποιαδήποτε αναφορά για δήθεν διακοπή πρόσβασης στα στοιχεία είναι παντελώς ανακριβής. Σήμερα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από τον Καθηγητή και μας παρουσίασε όλα τα νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Θάνος Πλεύρης: Τι δήλωσε νωρίτερα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ο Θάνος Πλεύρης έδωσε συνέντευξη σχετικά με τον κορωνοϊό, ενώ εξήγησε και τις δύο επιλογές που θα έχουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, από τα δεδομένα για τον τριψήφιο αριθμό θανάτων καθημερινά προκύπτει πως «το 85% των θανάτων αφορά ανεμβολίαστους ασθενείς, ηλικίας άνω των 70 ετών».

Σχετικά με την έξαρση στους νεκρούς από επιπλοκές του κορωνοϊού, ο κ. Πλεύρης είπε πως «το τέταρτο κύμα της Δέλτα μας βρήκε σε μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη, καθυστερούν πολλά περιστατικά να φτάσουν στα νοσοκομεία, ενώ και σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία δεν υπάρχει η ίδια παροχή φροντίδας με τα νοσοκομεία μεγάλων πόλεων και αυτό πρέπει να διορθωθεί».

Για τους συμβασιούχους επικουρικούς υγειονομικούς που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως «για τους 12.000 επικουρικούς, που λήγουν οι συμβάσεις τους στις 31 Μαρτίου, θα κάνουμε ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων μέχρι περίπου το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα θα υπάρξει μοριοδότηση τους, λόγω της εμπειρίας που έχουν αποκομίσει και παράλληλα βγαίνει προκήρυξη για 4.000 θέσεις στο ΕΣΥ».

Αναφορικά με την αναστολή σύμβασης που ισχύει για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο Υπουργός Υγείας είπε αρχικώς πως «δεν είναι στην σκέψη μας μια επέκταση της αναστολής σε όσους δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση του εμβολίου».

Συμπλήρωσε πως «για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, λήγει στις 31 Μαρτίου η αναστολή σύμβασης. Στις 31 Μαρτίου η Κυβέρνηση ή θα παρατείνει την διορία αυτή ή θα πει ότι είναι προαπαιτούμενος ο εμβολιασμός για να προσφέρει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ. Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση, ωστόσο η εισήγηση η δική μου είναι πως όποιος δεν εμβολιαστεί, δεν μπορεί να είναι στο ΕΣΥ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments