Ελλάδα

Βιασμός 24χρονης: Το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων

Βιασμός 24χρονης: Το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων
Τι έδειξαν και τι δεν έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας στο πόρισμα που παραδόθηκε στην ανακρίτρια αποκαλύπτει κυριακάτικο δημοσίευμα

Στο φως έρχεται το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργία, η οποία έχει καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς . Όπως είναι ήδη γνωστό στις τοξικολογικές εξετάσεις της, οι οποίες εστάλησαν για περαιτέρω και πιο ενδελεχή έλεγχο στην Ελβετία, δεν ανιχνεύθηκε ούτε αλκοόλ, ούτε φαρμακευτικές ουσίες που να δικαιολογούν αδυναμία αντίδρασης.

Ωστόσο η εφημερίδα «Μπαμ» φέρνει στο φως ολόκληρο το πόρισμα το οποίο παραδόθηκε στην Ε’ τακτική ανακρίτρια.

Τι αναφέρει το πόρισμα

Σύμφωνα λοιπόν με δικαστικές πηγές, στο πόρισμα το οποίο παραδόθηκε στην ανακρίτρια γίνεται πλήρης ανάλυση του περιστατικού, ενώ εξετάζεται κάθε παράμετρος σε ότι αφορά το τι συνέβη ή δεν συνέβη τις κρίσιμες ώρες.

Κατά τους Έλληνες και τους Ελβετούς επιστήμονες, ο χρόνος ανίχνευσης  για την ουσία γ-υδροξυβουτυράτη (GHB), η οποία ενδεχομένως «παρέλυσε» τη Γεωργία Μπίκα είναι +-12 ώρες και εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Όπως εξηγούν, η δράση της συγκεκριμένης ουσίας ξεκινά πέντε με δέκα λεπτά από τη λήψη της και διαρκεί για δύο με τρεις ώρες, με την κορύφωση των συμπτωμάτων να παρατηρείται στο μισάωρο.

«Όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και σε εκείνη της 24χρονης εξετάζονται όλες οι ενδείξεις, όπως η ιδιοσυγκρασία, η ποσότητα, όλες γενικά οι παράμετροι, καθότι αν γίνει μεμονωμένα με μία (χ) τιμή, τότε μαθηματικά θα εξαχθεί λανθασμένο συμπέρασμα, αναλογιζόμενοι πάντα ότι η κλινική εικόνα θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με αυτό που προκαλεί αυτή η ουσία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το αλκoόλ

Επίσης, βάση του πορίσματος δεν βρέθηκε ούτε αλκoόλη στα ούρα, ενώ πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα πως οι τιμές ήταν μηδενικές.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει ρόλο ο χρόνος της ούρησης και γενικότερα πρέπει να μετράται σε ποσότητα, με περισσότερο από 2 γραμμάρια ανά λίτρο. Συνήθως στο ιστορικό μέτρησης αυτό που δείχνουν οι ειδικοί δείκτες είναι μία μεγάλη κατανάλωση για το περασμένο 24ωρο ή 48ωρο. Αν θεωρήσουμε ότι η αλκοόλη ήταν ο καταλύτης που επηρέασε την συμπεριφορά, τότε θα πρέπει να ανιχνευτεί ποσότητα πάνω από 2 γραμμάρια ανά λίτρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει 7-8 ποτά στον οποιοδήποτε οργανισμό», λένε αξιόπιστες πηγές και καταλήγουν:

«Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Γεωργίας, με δεδομένο το χρονικό εύρος από τις 8.30 το βράδυ έως και τις 4.30 τα ξημερώματα, οπότε και φέρεται να σημειώθηκε το καταγγελλόμενο γεγονός, σύμφωνα με την κατάθεση ήπιε τρία ποτήρια κρασί. Πρέπει να λάβει κάποιος υπόψη ότι την κάθε ώρα εκκρίνεται από τον οργανισμό ένα ποτό, δηλαδή 14 γραμμάρια καθαρής αλκόολης. Από τότε που έγινε το συμβάν με βάση την κλινική εικόνα, όλα τα περιστατικά δεν συνάδουν..».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments