Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Πώς έφυγε σαν κύριος ο 20χρονος

Δολοφονία Άλκη: Πώς έφυγε σαν κύριος ο 20χρονος
Επιβεβαιώνονται τα σενάρια που θέλουν τον 20χρονο ύποπτο για τη συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη να έχει διαφύγει στην Αλβανία

Στην Αλβανία όπως όλα δείχνουν φαίνεται να διέφυγε ο 20χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκαλύπτεται , σύμφωνα με το Mega, ο 20χρονος πέρασε από τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής, μία μέρα μετά το έγκλημα.

Το σενάριο που φοβόταν η αστυνομία φαίνεται ότι γίνεται πραγματικότητα καθώς ένας εκ των βασικών υπόπτων για το έγκλημα, ο 20χρονος φίλος και συνεργός του μοναδικού μέχρι στιγμής συλληφθέντα και κατηγορούμενου, κατάφερε να περάσει από τα σύνορα σαν κύριος και να φτάσει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγες ώρες μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, έσπευσε να φύγει από την Ελλάδα με προορισμό την πατρίδα του, την  Αλβανία.

«Δεν έχει συλληφθεί κανείς. Μόνο ένας, που το αρνείται κιόλας. Είναι ανησυχητικό γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε Νέα Υόρκη ούτε Λονδίνο. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι δεν γίνεται σωστή δουλειά όσον αφορά την προανάκριση και όσα πρέπει να κάνει η αστυνομία», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή χαρτογράφησαν τη δράση οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και άνοιξαν τον κύκλο των ερευνών. Πρόκειται για άτομα που λειτουργούσαν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που ζήτησε να ερευνηθεί και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οι ομάδες κρούσης των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ που είχαν ως ορμητήριο τα γραφεία του συνδέσμου της Θύρας 4 στην οδό Παλαιών Πατρών στο κέντρο της πόλης είχαν εδώ και χρόνια σπείρει τον τρόμο στην περιοχή του Χαριλάου. Τον Μάρτιο του 2019 ο 23χρονος συλληφθείς και ο 20χρονος φίλος του μαζί με δύο ακόμη οπαδούς του ΠΑΟΚ, είχαν επιτεθεί σε δύο νεαρούς που απλώς δήλωσαν οπαδοί του Άρη. Στο ίδιο σχεδόν σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει την εμπλοκή του 20χρονου στην επίθεση του 2019, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει αν έχει διαφύγει στην Αλβανία και αν έχει σχέση με τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του.

Ο Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απέφυγε νωρίτερα στην ΕΡΤ να επιβεβαιώσει τη διαφυγή και αρκέστηκε να πει γενικά πως «σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος, ο οποίος στην πορεία αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή, διέφυγε στο εξωτερικό, υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες που προβλέπουν την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments