Αθλητισμός

Βαθμολογία Superleague: Ακάθεκτος προς τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Βαθμολογία Superleague: Ακάθεκτος προς τον τίτλο ο Ολυμπιακός
Χωρίς να «ιδρώνει» συνεχίζει ακάθεκτος ο Ολυμπιακός την πορεία προς τον τίτλο, καθώς πέρασε άνετα με 3-0 από τη Νίκαια επί του Ιωνικού και διατηρεί την απόσταση ασφαλείας με +9 από τον δεύτερο στη βαθμολογία ΠΑΟΚ. Τη νίκη της ημέρας έκανε ο ΠΑΟΚ που με εντυπωσιακή ανατροπή νίκησε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα στο […]

Χωρίς να «ιδρώνει» συνεχίζει ακάθεκτος ο Ολυμπιακός την πορεία προς τον τίτλο, καθώς πέρασε άνετα με 3-0 από τη Νίκαια επί του Ιωνικού και διατηρεί την απόσταση ασφαλείας με +9 από τον δεύτερο στη βαθμολογία ΠΑΟΚ. Τη νίκη της ημέρας έκανε ο ΠΑΟΚ που με εντυπωσιακή ανατροπή νίκησε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής με δύο γκολ σε 11 λεπτά στο τέλος της αναμέτρησης! Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ …δια ποδός Αραούχο που με δύο γκολ βοήθησε την ομάδα του στην άνετη με 3-0 επικράτηση για την «Ένωση» επί του Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ και διατήρησε την απόσταση των πέντε βαθμών που την χωρίζει από τον δεύτερο στη βαθμολογία ΠΑΟΚ. Μεγάλο «διπλό» του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο με 1-0 επί του Παναιτωλικού που τον ανέβασε στην 4η θέση της βαθμολογίας, αλλά με έναν αγώνα περισσότερο από τον Αστέρα Τρίπολης που δεν αγωνίστηκε. Ο Βόλος «σόκαρε» με 2-0 τον Άρη μέσα στο «Βικελίδης» και του στέρησε την ευκαιρία να «σκαρφαλώσει» στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ παράλληλα διατηρείται σε κοντινή απόσταση από την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογική κατάταξη στην 22η αγωνιστική

H Bαθμολογία

  1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 53 (21 αγώνες)
  2. Π.Α.Ο.Κ. 44 (21 αγώνες)
  3. A.E.K. 39 (21 αγώνες)
  4. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 33 (22 αγώνες)
  5. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 32 (20 αγώνες)
  6. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 30 (21 αγώνες)
  7. ΑΡΗΣ 29 (21 αγώνες)
  8. Ο.Φ.Η. 29 (21 αγώνες)
  9. ΒΟΛΟΣ 28 (21 αγώνες)
  10. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 21 (21 αγώνες)
  11. ΛΑΜΙΑ 18 (19 αγώνες)
  12. ΙΩΝΙΚΟΣ 18 (21 αγώνες)
  13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 10 (18 αγώνες)
  14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 9 (20 αγώνες)

*Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Άρης – Βόλος 0-2

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

ΑΕΚ -Απόλλων Σμύρνης 3-0

Ιωνικός – Ολυμπιακός 03

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ

Λαμία – Αστέρας Τρίπολης

Ατρόμητος – ΟΦΗ

Λίγα λόγια για την Super League

Το πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, ή Super League (Σούπερ Λιγκ και Σούπερ Λίγκα), είναι το ανώτατο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ανδρών στην Ελλάδα. Διεξάγεται από τη Super League Ελλάδα (η οποία διαδέχθηκε την ΕΠΑΕ) υπό την εποπτεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Από το 2019 φέρει την ονομασία Super League 1.

Μέχρι τώρα μόνο 6 σύλλογοι έχουν κατακτήσει τον τίτλο, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ , ο Άρης και η ΑΕΛ. Ο Ολυμπιακός με 46 τίτλους έχει κατακτήσει τους περισσότερους στην ιστορία της διοργάνωσης.

Με τη νέα ποδοσφαιρική αναδιάρθρωση του 2019, από την περίοδο 2019-20 ο επαγγελματικός σύνδεσμος ποδοσφαίρου «Σούπερλιγκ Ελλάδα Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» (Super League) μετονομάστηκε σε «Σούπερλιγκ Ένα Ελλάδα Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» (Super League 1). Ο επαγγελματικός σύνδεσμος Super League 1 διοργανώνει το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και αποτελεί τον επαγγελματικό σύνδεσμο των ΠΑΕ οι ομάδες των οποίων συμμετέχουν στο εθνικό πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments