Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Η εμπιστοσύνη έχει εμπεδωθεί από αυτήν την Κυβέρνηση

Στέλιος Πέτσας: Η εμπιστοσύνη έχει εμπεδωθεί από αυτήν την Κυβέρνηση
Στέλιος Πέτσας: Για μια σειρά θεμάτων όπως για την ενεργειακή κρίση, τον εκλογικό νόμο αλλά και την έγκριση ποσού για την αντιμετώπιση γεωλογικών φαινομένων στο Νέο Βουτζά μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας.

Για μια σειρά θεμάτων όπως για την ενεργειακή κρίση, τον εκλογικό νόμο αλλά και την έγκριση ποσού για την αντιμετώπιση γεωλογικών φαινομένων στο Νέο Βουτζά μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με τα φαινόμενα που εμφανίστηκαν στο Νέο Βουτζά ο κ. Πέτσας τόνισε «Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη προχωρήσει στην έγκριση των ποσών για τη χρηματοδότηση των μελετών για το γεωλογικό φαινόμενο».

Για την ενεργειακή κρίση: «Η Κυβέρνηση στέκεται, από την αρχή της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης, δίπλα σε όλους όσοι πλήττονται»

Η Κυβέρνηση δεν «σκέφτεται» να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ακρίβειας. Το αντιμετωπίζει ήδη, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες, εδώ και καιρό. Από τον Σεπτέμβριο και μετά που φάνηκε αυτή η απότομη ανατίμηση του εισαγόμενου ενεργειακού κόστους, έχουμε πάρει διάφορα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των αγροτών, συνολικού ύψους πάνω από 1,7 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα –ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου μία ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ– προκειμένου να απαλυνθεί κάπως η επιβάρυνση στους καταναλωτές. Μιλάμε για στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως το μέτρο επιδότησης του ρεύματος και η κάλυψη κατά περίπου 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής για τους αγρότες. Το πρόβλημα, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι αυτή η εισαγόμενη ενεργειακή πίεση φαίνεται ότι συνεχίζεται.

«Καμία σκέψη ή προεργασία, στο Υπουργείο Εσωτερικών, για αλλαγή του εκλογικού νόμου»

Σχετικά με την αποκομιδή των κλαδιών και των κομμένων δέντρων μετά την κακοκαιρία, αυτό που έχω να πω είναι ότι για πρώτη φορά, ίσως, γίνεται μία συλλογική προσπάθεια με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που μας έχουν στείλει, ενδεικτικά, αρκετοί δήμοι. Και θέλω να πιστεύω ότι τα χρονοδιαγράμματα αυτά θα τηρηθούν. Όσον αφορά, τώρα, στο ερώτημά σας για αλλαγή του εκλογικού νόμου, δεν υπάρχει καμία σκέψη, ούτε κάποια προεργασία, στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα αυτό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments