Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεοδωρίδου: Πάνω από 100 παιδιά στην Ελλάδα εμφάνισαν το σύνδρομο MIS-C

Κορωνοϊός Θεοδωρίδου: Πάνω από 100 παιδιά στην Ελλάδα εμφάνισαν το σύνδρομο MIS-C
Κορωνοϊός Θεοδωρίδου: Η περίπτωση του 12χρονου ασθενή Covid που νοσηλεύεται στο Παίδων με σύνδρομο  MIS-C, έπειτα  από την αεροδιακομιδή του από τη Λέρο, απασχόλησε την ενημέρωση της Δευτέρας που πραγματοποιήθηκε από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η περίπτωση του 12χρονου ασθενή Covid που νοσηλεύεται στο Παίδων με σύνδρομο  MIS-C, έπειτα  από την αεροδιακομιδή του από τη Λέρο, απασχόλησε την ενημέρωση της Δευτέρας που πραγματοποιήθηκε από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου, είπε πως πάνω από 100 παιδιά έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ή πάσχουν με σύνδρομο MIS-C. Με τη θεραπευτική αντιμετώπιση, δεν είχαμε θανατηφόρα έκβαση, απ’ όσα γνωρίζουμε. Αυτό το γεγονός, πάντως, δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός στα παιδιά, ώστε να αποφύγουν αυτό το σύνδρομο.

Τι ανέφερε για τα νέα εμβόλια

Στην τοποθέτησή της για τους εμβολιασμούς και τα νέα εμβόλια Novavax και Sanofi, η Μαρία Θεοδωρίδου είπε: «Από τον Ιανουάριο του 2021 που αναγνωρίστηκε το γονιδίωμα του κορωνοϊού, άρχισε η ανάπτυξη των εμβολίων. Σήμερα πάνω από 200 εμβόλια είναι υπό ανάπτυξη, ενώ έχουν γίνει πάνω από 10 δισ. εμβολιασμοί. Στα mRNA εμβόλια δίνονται γενετικές πληροφορίες και ο οργανισμός συνθέτει την πρωτεϊνη που προκαλεί παραγωγή αντισωμάτων. Στο νέο εμβόλιο, nuvaxovid (Novavax), έκδοση της πρωτεινικής ακίδας χορηγείται έτοιμη, δηλαδή δεν την παράγει ο οργανισμός. Είναι εμβόλιο παλιάς τεχνολογίας, που έχει χρησιμοποιηθεί για τη γρίπη. Το ανοιγμένο μπουκαλάκι, μπορεί να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου. Στις κλινικές δοκιμές διαπιστώθηκε 90% και 89,7% για μείωση της μέτριας και σοβαρής συμπτωματικής νόσου. Χορηγείται σε δυο δόσεις, με μεσοδιάστημα 28 ημερών, σε ηλικίες 18 ετών και άνω, ενώ η προστασία αρχίζει μετά από 14 ημέρες. Περιορισμένα είναι τα δεδομένα για χορήγηση αναμνηστικής δόσης. Δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για τη μετάδοση και τη διάρκεια ανοσίας, αλλά οι παρενέργειες είναι ύποπτες. Εμβόλιο για αναμνηστική δόση αναπτύσσουν οι Sanofi και Glaxo, αναμένουμε σύντομα αποτελέσματα. Με το εμβόλιο αυτό μπορούν να πειστούν οι διστακτικοί και να ενισχυθούν εμβολιασμοί σε περιοχές μα χαμηλή κάλυψη».

Θεμιστοκλέους: Ξεπεράσαμε  σήμερα τους 19,6 εκατ. εμβολιασμούς

«Ξεπέρασαμε σήμερα τους 19,6 εκατ. εμβολιασμούς. Το 70,3% του γενικού πληθυσμού έχει ολοκλήρώσει τον εμβολιασμό με δυο δόσεις. Όλοι οι άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί στο 91%. Για την αναμνηστική δόση, δικαιούχοι είναι 5.820.000. Έχουν γίνει 4.960.000 εμβολιασμοί και 146.000 έχουν προγραμματίσει ραντεβού. Σήμερα 7/2 έπρεπε να είχαν κάνει αναμνηστική δόση όσοι έχουν περάσει επτά μήνες από το διδοσικό εμβόλιο και τρεις μήνες από το μονοδοσικό. Από τους 440.000 που είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, εμβολιάστηκε με αναμνηστική δόση το 92,5%». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments