Πολιτική

Οι διαγραφές και οι… εκλογές

Οι διαγραφές και οι… εκλογές
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τις τελευταίες κινήσεις του πρωθυπουργού και τις προκλήσεις της Κυβέρνησης.

«Τις εκλογές δεν τις κερδίζεις, για όσα έκανες αλλά για όσα πρόκειται και υπόσχεσαι να κάνεις». Ο πρωθυπουργός της Νίκης, Ουίνστον Τσώρτσιλ, όταν είχε διατυπώσει την ιστορική αυτή φράση, δεν γνώριζε πως μετ’ ολίγου χρονικού διαστήματος, θα έχανε πανηγυρικώς στις εκλογές, επιβεβαιώνοντας πλήρως το παραπάνω ρηθέν.

Οι ξαφνικές και απολύτως δικαιολογημένες διαγραφές τις οποίες αποφάσισε αποκλειστικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός μέλλει να εξεταστούν για την αποτελεσματικότητα τους, στο άμεσο μέλλον. Κυρίως για το πολιτικό τους κέρδος. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να διαγράψει έναν εκ των στενότερων φίλων του και έναν δήμαρχο, με σκοπό τη συσπείρωση της παράταξης, την έμμεση εντολή προς όλους και το επικοινωνιακό μήνυμα της επόμενης ημέρας. Που δεν είναι άλλο από την ημερομηνία των εκλογών.

Ενώπιον του ο πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών όσο καθυστερεί τόσο περιπλέκεται ο κόμπος της. Ο πληθωρισμός αρχίζει να φαντάζει με τρόμο. Τα επιτόκια του δανεισμού ξεπέρασαν χθες το 2,5%. Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις προκαλούν κοινωνική αντίδραση. Το τελευταίο που θα ήθελε είναι η αναζωπύρωση ενός παρελθόντος που δύναται να προκαλέσει νέα εσωτερική σύγκρουση στους κόλπους της Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, θα αποφασίσει και για τις εκλογές και για τους υποψήφιους βουλευτές. Όπως αποφασίζει για το σχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Σπήλιος Λιβανός δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Για τον δήμαρχο της περιοχής, τα στοιχήματα δεν περισσεύουν. Όπως, επίσης, υποψήφιοι θα είναι και όλοι εκείνοι που κατά καιρούς εκθέτουν το Μέγαρο Μαξίμου και συνολικά το κυβερνητικό  έργο. Εκτός του κ. Στυλιανίδη, που ήδη, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Κύπρο. Οι πληροφορίες λένε, πως σχεδιάζει να κατέβει υποψήφιος στις προεδρικές  εκλογές της Μεγαλονήσου.

Το μέσον είναι οι διαγραφές, το μήνυμα είναι οι εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε δια αυτού του τρόπου το μήνυμα ακόμη και σε εκείνους που έχει καλύψει τις αστοχίες του, είτε ηχηρά είτε δια της σιωπής. Στενοί του συνεργάτες υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός φέρεται διατεθειμένος να μην επιτρέψει άλλη γκάφα. Ο εκνευρισμός της τελευταίας περιόδου, ειδικά μετά το καταστροφικό χιονιά, δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος. Συνήθως οι οικονομικοί παράγοντες έχουν περισσότερη ψυχραιμία σε ανάλογες κρίσιμες στιγμές…

Το 2022, είναι δεδομένο, πλέον, πως είναι ένα καθαρά προεκλογικό έτος. Είτε με τη διενέργεια εκλογών είτε της προετοιμασίας τους. Οι χθεσινές διαγραφές δείχνουν την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού. Φωτογραφίζουν, όμως, όπως εκτιμούν και πολιτικοί κύκλοι, το δρόμο προς τις εκλογές. Τα φαινόμενα εσωτερικών μαχών, πρέπει να εκλείψουν. Κανένα κόμμα δεν κερδίζει εκλογές με εσωτερική διαμάχη. Το παρελθόν είναι ισχυρό μάθημα…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments