Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: «Ο άνθρωπος είναι περισσότερο πίθηκος απ’ ό,τι πολλοί πίθηκοι»

Τσιτσιπάς: «Ο άνθρωπος είναι περισσότερο πίθηκος απ’ ό,τι πολλοί πίθηκοι»
Τσιτσιπάς: Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα έκανε ο Έλληνας Πρωταθλητής μετά τη νίκη του επί του Φόκινα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμετρήθηκε με τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο46 στον κόσμο) για τον πρώτο γύρο του Rotterdam Open. Αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Αν και δυσκολεύτηκε, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Νταβίντοβιτς Φόκινα επικρατώντας με 2-1 σετ στον πρώτο γύρο του 500αριού τουρνουά στο Ρότερνταμ και την Πέμπτη (10/2) θα παίξει με έναν εκ των Χάρις και Ιβάσκα, στη φάση των «16».

Η ανάρτηση

Ο έλληνας πρωταθλητής, λίγες ώρες μετά τη νίκη του επί του Φόκινα, έκανε μια περίεργη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία με την ακόλουθη χαρακτηριστική λεζάντα: «Ο άνθρωπος είναι πιο πίθηκος από τους περισσότερους πιθήκους».

Το ματς

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι, κάνοντας break στο πρώτο σερβίς του Φοκίνα (2-0). Ωστόσο ο Ισπανός τενίστας έκανε break στο τρίτο game και έφερε ισορροπία το παιχνίδι στο σερβίς του (2-2). Αυτό δεν ήταν το μοναδικό break, καθώς ο Φοκίνα έκανε δεύτερο διαδοχικό break στο πέμπτο game (3-2) με τον Τσιτσιπά να απαντάει με δικό του break (3-3).

Μετά το έβδομο game ο Φοκίνα τραυματίστηκε, ωστόσο ο γιατρός τον συμβούλευσε να συνεχίσει το παιχνίδι. Εκείνος καταχειροκροτήθηκε στην απόφασή του να συνεχίσει το παιχνίδι, κάνοντας μάλιστα break στο ένατο game και παίρνοντας το προβάδισμα για την επικράτηση του σετ.

Ωστόσο ο Τσιτσιπάς έβγαλε κάποια καλά χτυπήματα και έφερε τούμπα το παιχνίδι, κάνοντας το 7-5 και κατακτώντας το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες μπήκαν λίγο πιο ισορροπημένα, καθώς υπερασπίστηκαν το σερβίς τους στα πρώτα πέντε games με τον Τσιτσιπά να κάνει το πολυπόθητο break στο έκτο (4-2) και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του παιχνιδιού.

Ο Φοκίνα απάντησε με ένα ακόμα break στο όγδοο σετ (4-4), με τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται το σερβίς τους και να οδηγούνται στο tie break, στο οποίο όμως ο Φοκίνα φάνηκε ανώτερος και στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του δεύτερου σετ. Το τρίτο σετ ήταν ακόμα πιο οριακό, με τους δύο τενίστες να δίνουν πραγματική μάχη και να διεκδικούν κάθε πόντο, ωστόσο κατάφεραν στο τέλος να κρατήσουν το σερβίς τους. Όλα αυτά μέχρι το έβδομο game, στο οποίο ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Φοκίνα και να κρατήσει το σερβίς του στο όγδοο game (5-3).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments