Ελλάδα

Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου λόγω των ανέμων

Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου λόγω των ανέμων
Κακοκαιρία: Οι ισχυροί άνεμοι που έχουν σημειωθεί έχουν δημιουργήσει ακτοπλοϊκά προβλήματα με αποτέλεσμα να ισχύει πλέον απαγορευτικό απόπλου.

Η κακοκαιρία εξπρές βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Μάλιστα ισχύει απαγορευτικό απόπλου από τον Πειραιά και το Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες. Στις υπόλοιπες περιοχές τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά.

Τα δρομολόγια

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο καιρός της Τετάρτης

Σήμερα ισχυρές βροχές θα σημειωθούν κατά τόπους σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ θα διατηρηθούν οι θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση τοπικά τα 9 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτη. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 12, στην Ήπειρο από -5 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 15 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 3 έως 11 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 7 μποφόρ. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments