Διεθνή

Ουκρανικό: Ο Πούτιν «φυγάδευσε» το γιοτ του, από το Αμβούργο – Φοβήθηκε κυρώσεις

Ουκρανικό: Ο Πούτιν «φυγάδευσε» το γιοτ του, από το Αμβούργο – Φοβήθηκε κυρώσεις
O Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε στείλει το σούπερ γιοτ του «Graceful» αξίας 87 εκατομμυρίων ευρώ σε ναυπηγείο του Αμβούργου για γενική επισκευή και ανακαίνιση.

Το υπερπολυτελές ιδιωτικό γιοτ του Βλαντιμίρ Πούτιν εντοπίστηκε να ταξιδεύει προς τη Ρωσία, εγκαταλείποντας άρον άρον ένα ναυπηγείο του Αμβούργου και πυροδοτώντας εικασίες όπως επιχειρεί να αποφύγει την κατάσχεση από πιθανές κυρώσεις που θα ακολουθούσαν μια πιθανή εισβολή στην Ουκρανία.

O Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε στείλει το σούπερ γιοτ του «Graceful» αξίας 87 εκατομμυρίων ευρώ σε ναυπηγείο του Αμβούργου για γενική επισκευή και ανακαίνιση. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυτελές σκάφος έφυγε βιαστικά από τα γερμανικά ύδατα χωρίς οι εν λόγω διαδικασίες να ολοκληρωθούν.

Επιστρέφει εσπευσμένα στη Ρωσία

Το ιδιωτικό γιοτ του Βλάντιμιρ Πούτιν όμως μεταδίδουν τα γερμανικά Μέσα εθεάθη να ταξιδεύει προς τη Ρωσία, αφού απέπλευσε από ένα ναυπηγείο του Αμβούργου, πυροδοτώντας τις εικασίες ότι προσπαθεί να αποφύγει την κατάσχεση από κυρώσεις που θα ακολουθούσαν μια πιθανή εισβολή στην Ουκρανία.

Μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι ο Πούτιν είχε στείλει το γιοτ του «Graceful» αξίας 87 εκατομμυρίων ευρώ σε ναυπηγείο του Αμβούργου για γενική επισκευή, το πλοίο εθεάθη να εγκαταλείπει βιαστικά τα γερμανικά ύδατα χωρίς να ολοκληρωθούν οι εργασίες, ανέφερε η Bild.

Οι πληροφορίες της Bild, αποδίδουν αυτή τη βιαστική κίνηση σε κάποιον φόβο ενδεχομένως να μην παγιδευτεί το γιοτ του Ρώσου προέδρου σε δυτικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, ο βιαστικός απόπλους του πολυτελούς σκάφους του Ρώσου προέδρου από το γερμανικό λιμάνι ήταν αποτέλεσμα του φόβου της κατάσχεσης, καθώς αιωρείται η απειλή των δυτικών κυρώσεων. Ο Ρώσος πρόεδρος προφανώς φοβήθηκε οτι θα μπορούσε να «παγιδευτεί» το σκάφος του, στην Ευρώπη με φόντο τις δυτικές κυρώσεις.

Άρον άρον διεκόπη η ανακαίνιση του υπερπολυτελούς σκάφους

Η εφημερίδα Kieler Nachrichten την Κυριακή είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία του πολυτελούς γιοτ μήκους 82 μέτρων που είναι αγκυροβολημένο δίπλα στην κορβέτα του γερμανικού πολεμικού ναυτικού Emden. Έκτοτε το γιοτ άρχισε να πλέει στη Βαλτική.

Το Graceful του Πούτιν υποβαλλόταν σε ανακαίνιση στο ναυπηγείο Blohm+Voss από τον Σεπτέμβριο, όπου του είχαν τοποθετηθεί δύο νέα μεγάλα μπαλκόνια, είχε καθαριστεί και οι κινητήρες του επισκευάστηκαν, ανέφερε η έκθεση. Ούτε η Blohm+Voss, η οποία κατασκεύασε το θωρηκτό Bismarck, ούτε η μητρική της εταιρεία, Lürssen, δεν σχολίασαν τα δημοσιεύματα.

Το γιοτ του Πούτιν σχεδιάστηκε το 2005 από τα ρωσικά ναυπηγεία Sevmash στο Σεβεροντβίνσκ. Αρχικά το σκάφος ονομαζόταν «Baltic» και είχε μήκος 71 μέτρα. Το 2010, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ναυπήγησή του, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στη Γερμανία. Κατά τη ρυμούλκησή του, ωστόσο, λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής έσπασαν τα σκοινιά με τα οποία το έσερνε το ρυμουλκό και υπέστη σοβαρές ζημιές στους βράχους ανοικτά των βόρειων ακτών της Νορβηγίας. Το γιοτ μεταφέρθηκε τελικά στα ναυπηγεία Blohm+Voss στο Αμβούργο.

Η ζημιά όμως ήταν τόσο μεγάλη, που αρχικά γίνονταν σκέψεις να εγκαταλειφθεί η μεταφορά. Μετά από διαβουλεύσεις όμως, οι Γερμανοί ανέλαβαν την επισκευή, ουσιαστικά κατασκευάζοντας το γιοτ από την αρχή. Το μήκος του αυξήθηκε και ξεπέρασε τα 81 μέτρα ενώ έγιναν μεγάλες αλλαγές σε ολόκληρο το σκάφος. Το 2014, μετά την ολοκλήρωση όλων των δοκιμών, το γιοτ βαφτίστηκε «Graceful» και παραδόθηκε στον πανίσχυρο πελάτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments