Διεθνή

Παναγία Σουμελά: «Την κάναμε γνωστή στον κόσμο», λέει ο Dj του πάρτι

Παναγία Σουμελά: «Την κάναμε γνωστή στον κόσμο», λέει ο Dj του πάρτι
Ο DJ ισχυρίζεται ότι πήρε τις απαραίτητες άδειες από τις αρχές για τα γυρίσματα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τις υπηρεσίες που φέρονται να έδωσαν το πράσινο φως για μια τέτοια πρόκληση σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

“Με το βίντεο κλιπ κάναμε γνωστή την Παναγία Σουμελά”, δήλωσε ο Τούρκος Dj για το πάρτυ στην Παναγία Σουμελά. Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγες μέρες, γυρίστηκε βίντεο κλιπ στην ιστορική τοποθεσία της Παναγίας Σουμελά με ηλεκτρονική μουσική και πλήθος κόσμου να χορεύει. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν και καμπάνες του ιστορικού μνημείου για μουσική υπόκρουση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Σκάι, ο DJ ισχυρίζεται ότι πήρε τις απαραίτητες άδειες από τις αρχές για τα γυρίσματα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τις υπηρεσίες που φέρονται να έδωσαν το πράσινο φως για μια τέτοια πρόκληση σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο DJ που οργάνωσε το γύρισμα του βίντεο κλιπ ονομάζεται Αχμέτ Σετερτζί και δήλωσε ότι στόχος του ήταν να κάνει την Παναγία Σουμελά γνωστή σε όλο τον κόσμο, καθώς το βίντεο κλιπ τους έχει ήδη πάνω από 20 εκατομμύρια views. «Ο σκοπός του σχεδίου για τη Σουμελά είναι να την κάνουμε γνωστή στον κόσμο με μια διαφορετική ματιά και μέσω της ενέργειας της μουσικής κι αυτό το έκανα με αυτό που κάνω καλά. Με τη μουσική. Και στον κόσμο και στη χώρα μας υπάρχουν τέτοια παραδείγματα», δήλωσε ο Dj.

Αντέδρασε το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας, Mehmet Nuri Ersoy, επιστολή διαμαρτυρίας για την προσβολή «της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Σουμελά της Τραπεζούντος, πανίερου σεβάσματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ρωμιοσύνης του Πόντου, αλλά και μνημείου της παγκόσμιας θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς», από τη διάθεση χώρων αυτής, σύμφωνα με το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, για σκοπούς που δεν συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την ιστορία της.

Συγκλονισμένη από την πρόσφατη βεβήλωση του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Παναγίας Σουμελά στην Τουρκία, δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δεν δώσαμε άδεια

Είναι γνωστό ότι η αρχαία Μονή Σουμελά σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας να φέρει την ευθύνη καλής διαχείρισης και προστασίας της από κάθε άποψη. Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού από την πλευρά το υποστηρίζει δεν έδωσε εκείνο την άδεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments